Helyi sport

2015.05.15. 10:28

Megyei foci - Csorna-Dac kupadöntő, majd Gyimót-SVSE rangadó - videó

Két igazi futballcsemege vár azokra, akik szombaton kilátogatnak Gyirmótra. Délután 4 órakor a Csorna–DAC megyei Magyar Kupa döntőjét, míg este 7 órakor az NB II-es bajnokság végkimenetelét befolyásoló Gyirmót FC Győr–Soproni VSE találkozót rendezik. A belépés mindkét mérkőzésre ingyenes. <br>

Gőgös Balázs

Tavaly a Győri ETO FC játékterének fűcseréje miatt már Gyirmóton rendezték a megyei Magyar Kupa döntőjét, idén – a Rába-parti együttes körül kialakult nehézségek miatt – ismét a kék-sárga klub ad otthont a Keglovich László olimpiai bajnok labdarúgóról elnevezett sorozat utolsó mérkőzésének.

Szombaton két megyei első osztályú csapat, a Csorna és DAC Foci 24 mérkőzik meg a kupa döntőjében a Gyirmót–SVSE-GYSEV NB II-es megyei rangadó előtt.

Az eseménnyel kapcsolatos tegnapi sajtótájékoztatón Bolla Péter, a megyei labdarúgó-igazgatóság társadalmi elnökeként kitért az ETO-val kapcsolatos eseményekre is.

Főszereplők: Varga Péter, Bognár Zsolt (Csorna), Keglovich László, Kiss Albert és Rokob Péter (DAC) Fotó: Cs. R.

Főszereplők: Varga Péter, Bognár Zsolt (Csorna), Keglovich László, Kiss Albert és Rokob Péter (DAC) Fotó: Cs. R.

– Elhárult a veszély, hogy megszűnjön a klub. Méltánytalannak, büntetésnek tartanám, ha az ETO-nak a megyei harmadosztályban kellett volna indulnia. Ez a Győr-Moson-Sopron megyei labdarúgásnak sem tett volna jót – fogalmazott Bolla Péter, aki hozzátette: a győri klubnál a jövőben elsősorban majd az utánpótlás-nevelésre koncentrálnak.



A szombati kupamérkőzés névadója, Keglovich László a tavalyi fináléhoz hasonló mérkőzést vár. Úgy fogalmazott: a döntő méltó ünnepe a megyei futballnak.

– Mindig öröm látni, hogy komolyan veszik a csapatok a finálét. Remélem, legalább olyan közönségszórakoztató lesz a mérkőzés, mint tavaly volt. Számomra külön érdekesség, hogy az ezt követő bajnoki találkozón két olyan csapat játszik majd, melyek közel állnak a szívemhez.

A kupadöntő párosításának érdekessége, hogy a hétvégi bajnoki fordulóban is ez a két csapat játszott volna egymással. Azt a mérkőzést így későbbre halasztották.

Galéria kép


A Csornai SE edzője, Varga Péter már játszott megyei kupadöntőt csapatával, 2012-ben a Gönyűt győzték le két góllal. A Mosonmagyaróvár után a második olyan csapat lehet a Csorna, amelyik duplázik.
Az együttes egyik meghatározó játékosa, Bognár Zsolt szerint jó a csapategység.

– Én is, ahogy mindenki, motivált vagyok, nagyon várjuk a döntőt – fogalmazott az élvonalat is megjárt játékos.

Az ellenfél trénere, Rokob Péter szerint jelentős játékerőt képvisel a Csorna, de mindent megtesznek azért, hogy a kilencven perc végén a DAC emelhesse magasba a kupát. Úgy véli, nagy eredmény, hogy döntőbe jutott a csapat, amit mindenki pozitív jelként értékel a klubnál.
– Komoly kitartást és összpontosítást igényel, hogy végül mi hódítsuk el a serleget. Ennek érdekében mindent megteszünk. Abban biztos vagyok, hogy izgalmas, jó mérkőzést láthatunk – tette hozzá az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában