fűnyírás

2020.04.28. 10:26

Megyei foci – Autóval szépül a gyep Várbalogon

Szünetel a bajnokság, a futballpályákat gondozni, ápolni kell, hogyha folytatódik vagy elkezdődik az idény, a játéktér focira alkalmas legyen.

Szeitz Tibor

Németh Tivadar

Fotó: Lukács Anita

A megyei III. osztályban szereplő Várbalog pályája talán még sohasem volt ennyire jó állapotban, ami persze nem véletlen. Németh Tivadar, a klub elnöke naponta foglalkozik vele. Érdekesség, hogy a füvet nem traktorral, géppel, hanem egy személyautó segítségével nyírja.

Németh Tivadar
Fotó: Lukács Anita

„Hiába van szünet, nem szabad elhanyagolni a pályát. Ha nem csinálnánk vele semmit tönkremenne, elgazosodna, s akkor nem lehetne rajta egy ideig futballozni – kezdte Németh Tivadar. – Várbalogon nem a máshol alkalmazott géppel nyírunk, mivel a forgókések megtépnék a gyepet. Ez a szerkezet, amit egyébként egy személyautóra rögzítve használok, úgy vágja le a füvet, mintha ollóval tenném mindezt. Az az igazság, hogy így még gyorsabb és olcsóbb is a fűnyírás, hiszen két liter üzemanyaggal végigmegyek a pályán” – tette hozzá a klubot is irányító mindenes, aki Ausztriában leste el a pályakarbantartás fortélyait.

„Kézzel végzem el a gyep szellőztetését. Van vele munka, de ötször-hatszor sűrűbb lesz a fű, mint általában. Nálunk nincs kikopva sehol a pálya. Sajnos régen, öt-hat hete nem volt komolyabb eső, így öntözni is muszáj valamennyit. Ez elkerülhetetlen, hiszen a műtrágya kiégetné a füvet, de nagyon remélem, hamarosan megjön a csapadék is. A szívügyem ez a pálya, itt vagyok 1985 óta, akkor kezdtük el építeni az öltözőt.”

A sportvezető nem bízik a jelenlegi bajnokság befejezésében.

„A folytatásnak most már nincs sok értelme. Az alacsonyabb osztályban nem is annyira mérvadó, ki végez az első és utolsó helyen. A legfontosabb, hogy mindenki egészséges maradjon” – mondta Németh Tivadar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában