Kajak-kenu

2020.04.14. 08:17

Már nem győri az olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina

Két olimpiai aranyérmét a győri Graboplast VSE színeiben szerezte Fazekas-Zur Krisztina, ám jelenleg nincs magyarországi klubja.

kisalfold.hu

A rutinos kajakos elmondta: fellélegzett, amikor megtudta, hogy Kaliforniából a mostani nehéz helyzetben nem kell hazatérnie a májusi kajak-kenu válogatókra, mivel az olimpiát is elhalasztották egy évvel. Férjével – egyben edzőjével –, Rami Zurral a kérdést megvitatva egyértelmű döntést hozott, ott szeretne lenni a kajak négyessel Tokióban jövőre, amikor pedig már 41 éves lesz.

„Most a nyarat egy kicsit könnyebbre vesszük napi egy edzésekkel, de szeptembertől elkezdjük megint a kemény edzéseket” – nyilatkozta Fazekas-Zur Krisztina, hozzátéve: korábban nem gondolta volna, hogy idén szeptemberben még kajakozni fog. Most pedig még azzal is küzd, hogy két fiát lekösse a kijárási korlátozás idején.

„A legnagyobb kihívás a gyerekeket lekötni egész nap. Ha unatkoznak, akkor szétszedik nekem a lakást. A kicsi még csak kétéves lesz, őt még nehéz huzamosabb ideig lekötni. Mindig ki kell valamit találni, amivel lefoglalja magát. A nagyobbik fiam hatéves lesz, vele jóval könnyebb, ő viszont képben van ezzel a vírussal” – folytatta a kajakos, aki az olimpia elhalasztásának nagyon örült.

„Az utolsó hónap már nagyon stresszes volt. Amikor én már úgy gondoltam, hogy ezt az olimpiát nem lehet megrendezni, még kaptam a híreket Magyarországról, hogy lesz válogató májusban. Gondolkoztam, hogyan tudnám ezt megoldani, mert féltem, hogy ha hazamegyek, akkor karanténba kerülünk” – mondta Fazekas-Zur, akinek a halasztás miatt ettől már nem kell tartania.

„A formám miatt azért sajnálom, hogy elhalasztották az olimpiát, mert sikerült olyan állapotba kerülnöm, mint 2012-ben és 2016-ban voltam az olimpia előtt” – mesélte, hozzátéve, hogy az otthoni edzéseket kifejezetten élvezi.

„A klubomat bezárták, úgyhogy oda most nem tudok menni. Szerencsére el tudtam hozni kondicuccokat, súlyzókat, padokat, még egy spinning bike-ot is, úgyhogy nincs akadálya az itthoni edzésnek, futni pedig bármikor el tudok menni” – mondta végezetül a kétszeres olimpiai bajnok.

Címkék#Kajak-kenu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában