Helyi sport

2016.10.25. 11:25

Magyar Kupa Koroncón - A Fradit várva főpróbát is tartottak

Nagy nap lesz a szerda a koroncóiak életében. Holnap kora délután a településen lép pályára az ország legnépszerűbb futballcsapata. Hétfőn a futballpályán főpróbát tartottak.

Szeitz Tibor

Minden kiscsapat álma az FTC-vel játszani, így nem véletlen, hogy Koroncón ünnepként várják a holnapot.

A jelenleg megyei II. osztályban szereplő együttes ugyanis – ahogy arról többször is beszámoltunk – a Fradit kapta a Magyar Kupa második országos fordulójában ellenfélül.


A megyei II. osztályban listavezető koroncói csapat a sorozat előző körében a Bonyhádot búcsúztatta 3–0-ás hazai győzelemmel, korábban pedig a Lipótot és a Jánossomorját is legyőzte. Nem véletlen persze a jó forma, hiszen jó csapat jött össze Koroncón.

Koroncón semmit nem bíznak a véletlenre, tegnap már a bevonulást gyakorolták. Fotó: Mészáros Mátyás



Az együttes tagja az albán FK Tiranát is megjárt csatár, Sütöri Péter is. A jelenleg 37 éves játékos még mindig megvillan, ha kell. Legutóbb mesterhármast szerzett a Bonyhád ellen.


„Nemrég azt mondtam a csapattársaimnak, élvezzék ki a találkozó előtti pillanatok minden percét. Hatalmas most a felhajtás körülöttünk, s ilyen nem sokszor adódik az életben. Nekem volt szerencsém már kétszer játszani a Ferencváros ellen, legutoljára telt ház előtt még az ETO-val Győrben."


Pápai színekben, de pályára lépett az FTC ellen a koroncóiak másik játékosa, Herold Szabolcs is:


„Bármely csapat életében hatalmas esemény, ha az FTC-vel játszhat. Nyilván sokan irigykednek most ránk, de azt azért el kell mondanom, sokat is tettünk azért, hogy egy ilyen csapatot fogadhassunk. Magam is kíváncsian várom, mire leszünk képesek a Ferencváros ellen. A Pápával kettő-egyre kaptunk ki, ezt az eredményt most is elfogadnám" – tette hozzá nevetve a futballista.


A tegnap esti edzés előtt még főpróbát is tartottak a koroncói pályán. A kiválasztott gyerekekkel a bevonulást gyakorolták a futballisták.


„Lassan mindennel elkészülünk, mintegy kétezer jegy már elővételben elkelt" – árulta el Kincses József, a klub elnöke. Tőle megtudtuk azt is, közel ezer Fradi-drukker érkezése várható. Már a helyüket is kijelölték, a kapu mögötti töltésről szurkolhatják végig a találkozót.


A Magyar Kupában a Koroncón kívül még hat Győr-Moson-Sopron megyei csapat érdekelt. A Ménfőcsanak ma délután 4 órakor a Soroksárt fogadja, szerdán fél kettőkor a Gyirmót Mosonmagyaróvárra látogat, míg a Csorna a Vasast látja vendégül, a Soproni VSE pedig Szegeden lép pályára. Fél ötkor az NB III-as ETO FC egyik csoportbeli ellenfelét, az újonc Komáromot fogadja az ETO Parkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában