Helyi sport

2016.10.21. 17:33

Magyar Kupa - Felfokozott hangulatban várják a Ferencvárost Koroncón

Jövő szerdán a Ferencvárost látja vendégül a megyei II. osztályú Koroncó. Nagy nap lesz ez a település életében. Játékostól szurkolóig mindenki izgatottan várja a kupamérkőzést.

Ünnepre készülnek Koroncón, ám nem csak október 23. miatt, jövő szerdán ugyanis az ország legnépszerűbb csapata, a Ferencváros vendégszerepel a Győr melletti településen.


A jelenleg megyei II. osztályú éllovas Koroncó gárdája a legjobb 64 közé jutott a Magyar Kupában, s a sorozat 7. fordulójában az élvonalbeli, többszörös magyar bajnok, a sorozatban egyébként címvédő Ferencvárossal találkozik.


Bár korábban több NB I-es csapat is megfordult már Koroncón, a faluban érezhetően egyre nagyobb a futball-láz. Ottjártunkkor, tegnap épp a mérkőzést közvetítő MTVA stábja tartott bejárást, s több szurkolóval is összefutottunk a faluban.

Szerdára  több ezer nézőt várnak a koroncói sportpályára.



„Sporttörténelmi esemény lesz ez a mérkőzés a településen – mondta Kincses József sportköri elnök. – Természetesen sok szurkolót várunk, elővételben már elfogyott ezer jegy. Volt már hasonlóan sok néző a pályánkon, épp jövőre lesz egy korábbi nagy csata évfordulója, harminc évvel ezelőtt kétezer-nyolcszáz drukker előtt harcoltuk ki a feljutást a Fertőd ellen a megyei első osztályba. Ezúttal mintegy háromezer nézőre számítunk, az egyik kapu mögötti töltésen alakítunk ki pluszférőhelyeket."


Radicsné Kincses Mária polgármester kicsit aggódik a biztonság miatt.


„Bevallom, nem vagyok nagy focirajongó, de tudom, hogy ez a mérkőzés óriási esemény a település életében. Megpróbálunk mindent megtenni, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Ügyelnünk kell a biztonságra is, hogy mindenki számára élmény maradjon majd ez a találkozó. Először lesz élő országos televíziós közvetítés Koroncóról, így nagyon sokan megismerhetik a településünk nevét" – fogalmazott a polgármester asszony, aki annyit még elárult, abban reménykedik, hogy nem kap nagyon sok gólt a helyi csapat.

Ők is nagyon várják  a Ferencváros elleni kupamérkőzést. Kincses József sportköri elnök, Radicsné Kincses Mária polgármester és Szabó Norbert szakosztályvezető. Fotók: Mészáros Mátyás



Ebben bízik a koroncói klub szakosztályvezetője, Szabó Norbert is.


„Nyilván nem egy kategória a két csapat, annak ellenére sem, hogy nem tudjuk, mennyire erős kerettel érkezik hozzánk a Ferencváros. Persze az sem véletlen, hogy eljutottunk idáig a sorozatban, hatalmas fegyvertény, hogy az előző körben sikerült legyőznünk a magasabb osztályú Bonyhádot vagy korábban a Lipótot. Jó lenne legalább gólt szerezni. Érdekesség, hogy két olyan játékosunk is van, Sütöri Péter és Herold Szabolcs, akik korábban már játszottak a Fradi ellen. Az egész csapat sokat tett, hogy idáig eljutottunk, szeretnénk tisztességes eredményt elérni. Emiatt egyébként elmarad a hétvégi bajnoki is, köszönjük az abdaiaknak, hogy ebbe beleegyeztek."

A Ferencváros mellett az eső is kellemetlen tényező lehet, ám a klub főtámogatója, Kovács György szerint emiatt nem kell aggódni.


„Megnéztük az időjárás-jelentéseket, most még  esni fog ugyan az eső, de holnaptól már jobb idő lesz, s később alig egy milliméter vizet jósolnak a szakemberek. Fel sem merült, hogy esetleg máshol rendeznénk meg a mérkőzést, minden adott, hogy a Fradi Koroncón  lépjen pályára" – tette hozzá az egyébként fanatikus Fradi-drukker támogató, akitől megtudtuk, a fővárosi együttes majd a helyi tornacsarnokban öltözhet át a mérkőzésre.

Buzdításból minden bizonnyal nem lesz hiány, Koroncón rengetegen szeretik a focit, ők is készülnek már a szerdai nagy eseményre.


„Kellőképpen izgatottan várom a meccset én is. Nem akármilyen ellenféllel kell összecsapni. Persze addig még akad tennivaló bőven számomra is, szerdáig még a füvet is újra kell nyírni" – tette hozzá Ódor Károly pályagondnok, aki mintegy három évtizede dolgozik a csapat mellett.


Hogy a szurkolókat ne zavarja, s a pályából minden centimétert láthassanak, a kispadokat már áthelyezték a másik oldalra. Persze nemcsak a pálya körül, az öltözőben is nagy a készülődés.


 „Mindegyikünk nagyon várja már a meccset – fogalmazott Kalcsó Gábor, a Koroncó egyik játékosa. – Már az is nagy szó, hogy idáig eljutottunk a kupában, s rendkívül örültünk, amikor megtudtuk, hogy a Fradival sorsoltak össze bennünket. Nyilván a végeredmény nem lehet kérdéses, ám megpróbáljuk megmutatni, hogy mi is tudunk futballozni, a Ferencváros ellen a maximumot akarjuk magunkból kihozni."


Erre minden bizonnyal szükség is lesz. Így gondolja ezt a csapat edzője, Póczik József is. Az ETO egykori legendás középpályása férfias helytállást vár együttesétől.


 „Természetesen tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, s a sportszerűség határain belül, ám nem felemelt kezekkel, remélhetőleg sok néző előtt lépünk majd pályára – kezdte a szakvezető. – A meccs óriási élmény lesz a falu s a mi számunkra is. Igaz, kicsit sajnálom, hogy ebben a körben még nem egy könnyebb ellenfelet kaptunk. Ha már azonban így hozta a sors, megpróbálunk tisztességesen szerepelni, bárki is legyen az ellenfelünk."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában