Leckéztetett a kieső

Haladás: Takács – Juhász, Flavio Pim, Szekér – Kaj, Tóth P., Németh T. (Filipovic, 46. p), Leandro – Alex (Fred, 66. p),

Preisinger, Halmosi (Japa, 41. p). Edző: Szentes Lázár.
Matáv: Farkas 3 – Perger 2, Szabados 2 (Bausz 2, 38. p), Vincze 2 – Csiszár 2, Somogyi 3, Horváth R. 2, Orabinec 2 (Varga K., 77. p) – Sira 2, Tóth M. 3, Javrujan 2 (Sifter 2, 53. p). Edző: Bognár György.
Gsz.: Halmosi, Preisinger, Filipovic, ill. Tóth M.
Sárga lap: Tóth p. (19. p), Perger (25. p), Leandro (72. p), Filipovic (76. p), Tóth M. (88. p).
Szögletarány: 5:7 (5:5).
13. p: Somogyi a soproni térfél közepén végzett el szabadrúgást. A labda Tóth M. elé pattant, aki 14 méterről egyből lőtt, a labda centiméterekkel ment el a jobb kapufa felett.
21. p: A soproni térfél közepén Leandro játszott a hazaiak tizenhatosán belül keresztbe mozgó Preisinger elé. P ügyesen sarkalt Alexhez, aki a soproni védelem asszisztálása mellett Halmosihoz játszott, ő pedig 12 méterről a kifutó Farkas fölött a soproni kapu közepébe bombázott. 1 – 0.
24. p: Somogyi játszott ügyesen a jobbösszekötő helyén kilépő Javrujan elé, aki azonban lövés helyett szinte a kapuba akarta cipelni a labdát, így végül Takács kapus és Flavio Pim együttes erővel szerelte.
27. p: Javrujan – Tóth M. volt a labda útja a Haladás tizenhatosánál, majd az utóbbi a jobb oldalon helyezkedő Sirához játszott, akinek 8 méteres lövése centiméterekkel ment el a vendégek kapujának jobb oldala mellett.
37. p: Preisinger mintegy 8 méterről lőtt a soproni kapura, Farkas bravúrral ütötte kapu fölé a labdát.
38. p: Somogyi ezúttal Tóth Mihálynak adott remek labdát, aki a jobbösszekötő helyén egy lövőcsellel tisztára játszotta magát, ám 8 méteres lövését Takács lábbal óriási bravúrral hárította.
48. p: Leandro bal oldali beadását Preisinger zavartalanul vehette át soproni tizenhatos vonalánál, arra is volt ideje, hogy felnézzen. Látta, hogy Farkas kapus kissé kint áll a kapujából, és nagyon okosan, lágyan átemelte a labdát fölötte, amely akadálytalanul hullott a soproni kapu közepébe. 2 – 0.
58. p: Somogyinak a balösszekötő helyéről elvégzett szabadrúgása után Sira 1 méterről szinte kifejelte a labdát a Haladás kapujából.
59. p: Filipovic szerzett labdát a Haladás térfelének közepén, előretört, majd hosszú vágta közben Alexszal kényszerítőzött, utána akadálytalanul törhetett kapura. A kimozduló Farkas fölött 12 méterről lágyan a hálóba ívelte a labdát. 3 – 0.
60. p: Alex lépett ki a soproni védők közül, 10 méteres lapos lövését Farkas bravúrral hárította.
63. p: Leandro pörgetett Alex elé, aki elegáns gólt akart rúgni, ám emelése után a labda centiméterekkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
67. p: Tóth M. kevergetett jobb oldalon, középre játszott Horváthoz, aki visszakanalazta a labdát a csatár elé, aki 8 méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt. 3 – 1.
86. p: Bausz 6 méteres lövése egy védőről felpattant, így Takács csak kiütni tudta a labdát, amelyet Sira mintegy 6 méterről kapura fejelt, ám a feltápászkodó szombathelyi kapus látványos vetődéssel fogta a bal sarokba tartó labdát.
90. p: Perger ügyesen játszotta magát tisztára a balösszekötő helyén, félmagas, 12 méteres, jobblábas bombáját Takács bravúros vetődéssel védte.
Már az első percben óriási helyzetet hagyott ki a soproni együttes, ugyanis számára nem kis tétje volt az évadzáró találkozónak. A soproniak ugyanis az első nyolc közé kerülést tűzték ki célul, ehhez pedig a már az első osztálytól búcsúzott Haladás ellen győzelemre lett volna szükség. Folyamatosan támadott a soproni csapat, a helyzeteket kidolgozták, de ki is hagyták játékosai. Az első valamirevaló szombathelyi ellenakció góllal zárult, ez meghozta a vendégcsapat önbizalmát, a félidő második felében változatos, fordulatos volt a játék. Mindkét kapu előtt rengeteg helyzet adódott. Egy semleges néző minden bizonnyal élvezte volna a meccset, ám a soproni szurkolók nem igazán tudták eldönteni, hogy mi miatt bosszankodjanak inkább: azért, mert a Haladás játékosai könnyűszerrel mentek át a soproni védelmi vonalon és alakítottak ki helyzeteket, vagy pedig azért, mert a hazai játékosok a legnagyobb gólhelyzeteket is képesek voltak elhibázn i. Az első félidő végén Szabados, a soproni csapat kapitánya agyrázkódást szenvedett egy ütközésnél, hordágyon kellett levinni. Helyére Csiszár húzódott vissza a védelem tengelyébe, Javrujan egy sorral hátrébb került a középpályára, elöl a Bausz – Tóth M. – Sira trió próbált rohamozni.
Gyors szombathelyi góllal kezdődött a második félidő és ez még magabiztosabbá tette a vendég- együttest. A második játékrész első húsz percében osztálykülönbség volt a két csapat között, nem az NB I-ben bent maradt soproni együttes javára. Ekkor több ziccert kidolgoztak a vendégek, és ha Alex kicsit jobban koncentrál… Aztán a játék képe alapján váratlanul Tóth Mihály szépített. A találkozó végén még egy nagy rohamsorozatot láthatott a csalódott soproni közönség, ám a hazai helyzetek ugyanúgy, mint korábban, ismét kimaradtak. A helyzeteit jobban kihasználó Haladás megérdemelten vitte el a három pontot a rengeteg helyzetet kidolgozó, de nagyon görcsösen futballozó Matáv otthonából, amelynek így nem sikerült elérnie az eredetileg kitűzött célt. A soproni csapat ugyanúgy a kilencedik helyen végzett, mint tavaly.
Szentes Lázár: – Azért esett ki a Haladás, mert kevesebb pontot szerzett, mint riválisai, de az illetékesek magyarázzák meg, hogy lehet egy törvénytelen versenykiírással egy vidéki fellegvárat eltüntetni a magyar labdarúgás térképéről. Azért törvénytelen, mert a sporttörvény kimondja, hogy a szakszövetségnek olyan bajnokságot kell kiírni, amelyben egyenlőek a feltételek a résztvevők számára. A Haladás a szezon során húsz meccset játszott idegenben és tizennyolcat otthon, míg a Matávnál és a Debrecennél ez pont fordítva volt.
Bognár György: – Gratulálok a Haladásnak, kulturáltan, jól futballozott. Nekünk kényszerűségből többször át kellett szervezni a csapatot, de így is rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ám ezeket nem sikerült értékesíteni.