pontmentés a végén

2020.08.16. 12:26

NB II foci: ETO-Soroksár 1-1 – sok-sok fotó

Lipták a lefújás előtti percben egyenlített, így az ETO legalább az egyik pontot itthon tudta tartani.

kisalfold.hu

LABDARÚGÓ NB II., 4. FORDULÓ

ETO FC GYŐR – SOROKSÁR SC 1-1 (0-1)

Győr, ETO Park, 1300 néző. Vezeti: Farkas Tibor (Aradi József, Kulman Tamás)

ETO: Gundel-Takács — Vári, Lipták, Fejes, Temesvári — Kiss, Vashkeba — Májer, Múcska, Berki — Priskin. Vezetőedző: Tuifel Péter

Soroksár: Varga — Bene, Gengeliczki, Valencsik, Pászka — Gyömbér, Huszák — Orosz, Derekas, Szerető — Lovrencsics. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerző: Lipták (93'), Szerető (28').

Edzői nyilatkozatok

Tuifel Péter: A végén örülnünk kellett az egy pontnak. Bár úgy érzem, a mérkőzés összképe alapján több is lehetett volna a meccsben. Az első félidőben voltak lehetőségeink, és – mondhatom, hogy szokásunkhoz híven – egy pontrúgásunk után kontrázott meg minket az ellenfél, és ezzel 1-0-ra vezettek. Ez nem volt benn a játékban, nem mondhatnám, hogy előtte lett volna helyzetük. Nekünk kellett futnunk az eredmény után. A második félidőben végül az utolsó percben sikerült legalább egyenlíteni. Bár a cél ma is a győzelem volt.

Lipcsei Péter: A mai meccsen két pontot itt hagytunk. A játékosokat inkább csak dicsérni tudom. Nyilván az utolsó passzok még hiányoznak. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki ez alatt a négy mérkőzés alatt, de sajnos nem jönnek a gólok. Amikor vezetünk 1-0-ra, nyilván nem illene gólt kapni az utolsó percben. Ettől függetlenül maradéktalanul elégedett vagyok a játékosaimmal, de jobb lett volna innen három ponttal távozni. Az egyenlítő gól előtt úgy érzem, két szabálytalanság is történt: Gyömbért lerántották a középpályán, Priskin pedig az ollózó mozdulata közben fejen találta Pászkát. Ország-világ látta. Reméljük, akik megnézik a felvételeket, ezt is szankcionálják, nem csak minket.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nézőcsalogatónak koránt sem nevezhető mérkőzést láthatott a népes közönség vasárnap a győri ETO Parkban. A játék minőségét a hazai szurkolók többször is kifogásolták, azonban végül az eredmény miatt mégsem kellett csalódottan távozniuk: a játék képe alapján igazságos döntetlen született.

Sokáig nem tudtak mit kezdeni egymással a csapatok. A Soroksár masszív védelmét nem tudták feltörni a hazaiak, néhány távoli lövést lehetett csak feljegyezni a 27. percig. Ekkor aztán egy győri szöglet után gólt eredményezett a vendégek kontrajátéka, Huszák passzát Szerető váltotta gólra. 1-0. Az ETO-nak majdnem perceken belül sikerült egyenlítenie, azonban Priskint lesen látta a játékvezetői csapat. Az első félidő utolsó percei viszont nem az újabb helyzetekről, hanem a sárga lapokról szóltak.

Távoli lövésekkel tették próbára a kapusokat a játékosok a második félidő elején, előbb Berki lövését kellett védenie Vargának, aztán Huszák bombáját hárította Gundel-Takács. A szépen felépített támadások továbbra is hiányoztak mindkét csapat játékából – az ETO jobban figyelt a soroksári kontrákra, a vendégek pedig továbbra is pontosan védekeztek a győriekkel szemben. A legtöbb borsot az ETO két legrutinosabb játékosa, Priskin Tamás és Lipták Zoltán törte a Lipcsei-csapat orra alá: végül az egyenlítőgólt is ők hozták össze nem sokkal a lefújás előtt. 1-1.

Percről percre:

90+3. perc: Lipták egyenlít szerencsés körülmények között. A balról érkező beadást középen a kapu felé fejeli, azonban nem találja el jól, így a labda az ötös vonalán álló Priskin és védője, Pászka felé esik. Priskin ollózni próbál, Pászka fejelni, a labda azonban végül Lipták elé kerül, aki az ötösről laposan a hálóba lő. 1-1. Nem sokkal ez után véget ér a mérkőzés.

90+1. perc: Pászka cselezi be magát – némi szerencsével – a tizenhatoson belülre, a lapos, erős lövését Gundel-Takács védi.

90. perc: Erdélyi is feliratkozik a sárgalaposok közé. Négy perc a ráadás.

89. perc: Priskin próbálkozik ismét, a fejesét a bal alsó előtt kapja kézbe Varga. Kifelé jár szabadrúgás egyébként les miatt.

82. perc: Lovrencsics hagyja el a pályát, Erdélyi váltja.

80. perc: Orosz helyére Magyari jön a Soroksárnál.

79. perc: Lipták ívelése Priskint találja meg, aki üresen fejelhet, de nem talál kaput.

74. perc: Szerető helyére Korozmán érkezik a vendégeknél.

73. perc: Májer próbálkozik 20-ról, Vargának nem okoz gondot.

70. perc: Egészségügyi szünet. A szünetben harmadik cseréjét is kihasználja Tuifel Péter: Szuhodovszki érkezik Kiss Máté helyére.

67. perc: Májer lerántásáért Gyömbér kap sárgát.

63. perc: Huszák erős lövését tolja bravúrral szögletre Gundel-Takács.

59. perc: Két csere a győri csapatban: Múcska helyett Vitális, Berki helyett Szimcso játszik a folytatásban.

52. perc: Berki 17 méterről egy erős lövést ereszt meg, Varga elvetődve fogja meg a labdát.

46. perc: Nincs csere egyik oldalon sem, folytatódik a mérkőzés.

 

45. perc: Derekas 22 méteres szabadrúgása kapu fölé száll. Fél percen belül újabb veszély: Orosz bal felsőbe tartó lövését üti szögletre Gundel-Takács. Egy perc a ráadás.

41. perc: Derekas is besárgul.

40. perc: Vashkeba kap sárgát, miután megpróbálta felrúgni a megiramodó Oroszt.

38. perc: Pászka kap sárgát, ugyancsak szövegért.

35. perc: Megint Priskin kerül helyzetbe, 8 méterről azonban nem találja el a kaput.

33. perc: Lesen látják a játékvezetők Priskint, aki éles szögből talál a hálóba. Finoman szólva is véleményes volt a helyzet, mindenesetre Priskin sárgát kap reklamálásért.

28. perc: Vezet a Soroksár. 0-1. Villámgyors soroksári kontra indul, Huszák robog végig a pályán, majd az üresen érkező Szerető elé tálal, aki jobbról, 15 méterről nagy erővel a rövid alsóba lő.

27. perc: Megint Májer próbálkozik 20-ról, ezúttal is szögletre pattan a labda.

20. perc: Májer lő 18-ról, egy védőről pattan a labda szögletre.

19. perc: Lipták indítja a saját térfeléről Berkit, aki nincs lesen, a labdát is át tudja venni, azonban 12 méterről fölé lő.

14. perc: Ezúttal a tizenhatos jobb sarkáról érkezik a lövés, Orosz próbálkozása középre tart, Gundel-Takács magabiztosan fogja a labdát.

11. perc: Pászka a tizenhatos bal sarkától próbálkozik, a lövése jócskán a kapu fölé száll.

7. perc: Jobbról, 25 méterről érkezik a győri szabadrúgás a kapu elé, a túloldalon Fejes érkezik, és a kapu fölé fejel.

1. perc: Zöldben az ETO, fehér-feketében a Soroksár. A győriek kezdik a játékot.

Vasárnap, 14.35 – Műsorváltozás

A WKW ETO FC Győr-Soroksár NB II-es labdarúgó-mérkőzést az M4 Sport ma 19 órától élőben közvetíti.

Előzetes

„Ellenfelünk 3 pontot szerzett eddig a bajnokságban, a nyitányon győzte le 1-0 arányban a DEAC együttesét. Nem játszottak sokgólos meccseket a sárga-feketét, az előző két fordulóban 1-0-ra kaptak ki először Dorogon, majd otthon a Nyíregyházától.

Távozóink közül két játékossal Lovrencsics Balázzsal és Gengeliczki Gergővel is találkozhatunk majd a Soroksár keretében, valamint a nyári átigazolási időszakban a 22 éves erdélyi támadóval, Magyari Szilárddal erősített még a klub, Varga Ádám és Vida Kristóf pedig kölcsönben érkezett a Ferencvárostól!

Tétmeccsen utoljára októberben találkozott egymással a két gárda, mert az előző szezonban a tavaszi járványhelyzet miatt, csak őszi fordulót rendezték meg, akkor 2-2-es döntetlen született idegenben.

A holnapi találkozót Farkas Tibor fogja vezetni, az asszisztensi feladatokat Aradi József és Kulman Tamás látják el, a tartalékjátékvezető pedig Horváth Tibor lesz.

Bagi István már a csapattal készült, újra teljes értékű munkát tudott végezni, ami a sérülteket illeti Király Botond állapotáról korábban már beszámoltunk, ő a következő félévben biztos nem áll majd Tuifel Péter vezetőedző rendelkezésére, Ruisz Barnabás pedig 10 nap rögzítőgipszet kapott a kisujjára.

Priskin Tamás csapatkapitány: – Úgy érzem, az utóbbi két meccsen jól szerepeltünk, a csapat megmutatta, hogy van benne erő és karakter. Nagyon bízom benne, hogy a hétvégi bajnoki mérkőzésen már meg lesz az első győzelmünk és ez elindít minket egy olyan úton, hogy sokkal könnyebben tudjuk hozni az ikszes meccseket” – olvasható az ETO közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában