Karate

2020.02.18. 08:23

Kyokushin Karate Felnőtt Magyar Bajnokság: a kapuvári Pantelics Bence a dobogón

Budapesten rendezték a 2020-as Knock Down Kyokushin Karate Felnőtt Magyar Bajnokságot a hétvégén.

kisalfold.hu

Minden évben megrendezik az MKSZ Felnőtt Magyar Bajnokságot. 2020. február 15-én Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban gyűltek össze a magyar Kyokushin karatésok, hogy eldöntsék a Magyar Bajnoki címeket. Több Kyokushin szervezet küldte harcosait a rangos eseményre.

Pantelics Bence a Castrum SC Kapuvár fiatal versenyzője KATA és KUMITE versenyszámban is megmérette magát. KATA versenyszámban 14 induló közül az 5. helyen végzett. A Shinkyokushin Harcművész Szövetség 2. legeredményesebb férfi versenyzője lett.

Komoly, tapasztalt ellenfelek népesítették be a -75 kg-os kategóriát. Karczub Zalán, (Nyírbátor), Moczó Milán (Jászberény) Fekete Farkas Mór (Budapest), Rétfalvi Tamás (Kisvárda), Ludszky Zsolt (Várpalota) és Pantelics Bence (Kapuvár). Bence 16-os tábláról indulva először a tavalyi ezüstérmes Rétfalvi Tamással kezdett, ahol a hosszabbítást követően egyértelmű bírói döntéssel jutott a legjobb 8 közé. Itt a martfűi Mészáros Zsolt várta, akit erőteljes belső combrúgásokkal ippon döntéssel búcsúztatott.

A deszka töréseket követően, a jászberényi Moczó Milánon már nem sikerült túl jutni. Bence bírói döntéssel maradt alul. Első felnőtt bajnokságán bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában