Helyi sport

2018.05.14. 09:57

Közös ünneplés a szurkolókkal - A Dunakapu téren köszöntötték Görbicz Anitáékat - fotók

A Győri Audi ETO KC megvédte a címét a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

kisalfold.hu

Mintegy kétezer szurkoló köszöntötte üdvrivalgással a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát a Dunakapu téren hétfő este a Bajnokok Ligája-címvédés alkalmából. A csapattagokat egyesével szólították a színpadra, ahol mindegyiküket vastaps fogadta.


A kupát [namelink name="Görbicz Anita"] csapatkapitány fiával, Boldizsárral vitte a színpadra, majd Kovács Tamás, Orbán Viktor protokollfőnöke a miniszterelnök nevében egy csokor virágot nyújtott át neki vasárnapi, 35. születésnapja alkalmából. Vasárnap este a győri csapat a hosszabbításban 27-26-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopje együttesét a női kézilabda BL budapesti döntőjében, ezzel megvédte címét.

Ez a final four nélkületek tényleg nem ment volna"

- mondta a szurkolóknak Görbicz, aki hozzátette, nehéz volt számukra az idei szezon, de a hazai bajnokságból hátralévő két mérkőzésen is "nagyot" fognak még harcolni. Az idény végén hat év után távozó [namelink name="Ambros Martín"] vezetőedző bizakodását fejezte ki, hogy nem a vasárnapi volt az utolsó győzelmük a szezonban.

 

Fotók


[namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester arról beszélt, hogy a mostani idény nem volt egyszerű a lányoknak, de akik akár élőben, akár közvetítésen nézték a négyes döntő mérkőzéseit, azt látták, hogy egymásért, a csapatért, a szurkolókért, a győriekért küzdöttek. Azt kérte a szurkolóktól, hogy szeressék a játékosokat minden pillanatban, mert nem csak ők, hanem egész Magyarország büszke rájuk.


Bartha Csaba klubelnök a színpadon megköszönte a csapattagok és a szakmai stáb munkáját, valamint a szponzorok és a szurkolók támogatását. A vasárnapi volt a 16. magyar érdekeltségű finálé a női kézilabda BL, illetve elődje, a Bajnokcsapatok Európa Kupája történetében. A mérleg hat győzelem: 1982-ben a Vasas, 1999-ben a Dunaferr SE, 2013-ban, 2014-ben, tavaly és idén pedig a Győr ért fel a csúcsra.


Újabb sikerével a Győr immár a harmadik legeredményesebb klub a legrangosabb európai sorozatban. A 13-szoros bajnokcsapatra az NB I-ben még két forduló vár, vasárnap Budaörsre látogat, jövő szerdán pedig a Békéscsabát fogadja.

Előzmények


A győri önkormányzat közös ünneplésre hívja a szurkolókat.

Bármi is lesz az eredmény, a lányok egész éves munkájukkal kiérdemelték, hogy együtt köszöntsük őket, és köszönetet mondjunk a nagyszerű pillanatokért, csodálatos mérkőzésekért"

– mondta [namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester, aki hozzátette, reagálva a győriek és a csapat kérésére is, az idén nem vasárnap késő este a budapesti döntő után közvetlenül, hanem hétfőn este tartják meg az ünnepséget, így a fiatalabbaknak, munkába készülőknek sem kell kihagyniuk a köszöntést a nagyon késői időpont miatt.

A csapatot május 14-én, hétfőn este 19:00 órakor köszönti a város a Dunakapu téren.

A hétfő esti ünneplésig nézze meg fotókon a Bajnokok Ligája emlékezetes pillanatait




Női kézilabda BL Final4 - CSM Bucuresti-Audi ETO 20-26

Női kézilabda Bajnokok Ligája - Audi ETO-Vardar Szkopje 27-26

BAJNOKOK LIGÁJA GYŐZTES AZ AUDI ETO - ÍGY ÜNNEPELT A CSAPAT



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában