sérülés után

2019.11.26. 08:33

Kézilabda NB I – Mosonmagyaróvár: Szarková visszatér

A Motherson-Mosonmagyaróvár játékosa, Simona Szarková még nyáron szenvedett keresztszalag-szakadást a bal térdében a Szlovákia–Ausztria válogatottmérkőzésen.

kisalfold.hu

Közel fél év kihagyás után térhet vissza az átlövő

Az átlövőt néhány nappal később megműtötték, s várható volt, hogy felépülése hosszú időt vesz igénybe. Az MKC kulcsembere egyre jobban érzi magát, s hamarosan visszatérhet az UFM-arénába.

„Örömmel mondhatom, hogy minden rendben halad a felépülésemet illetően. Szerencsére semmi nem hátráltatja a rehabilitációmat. Ismertük ennek a menetét és a várható idejét, de azt gondolom, talán kicsit előbbre is tartok, mint amire számítani lehetett – kezdte Szarková. – Az volt a legfontosabb, hogy a sérülés után minél hamarabb elvégezzék a műtétet, ami jól is sikerült. A lábam szinte tökéletes állapotban van, olyan, mint a sérülés előtt.”

Közel fél év kihagyás után térhet vissza az átlövő

A játékos hálás a klub dolgozóinak, akiktől rengeteg segítséget kapott. „A körülöttem lévő emberek nagyon sokat tettek azért, hogy a felépülésem gyorsan haladjon. Eltökélt voltam, hogy ez a lehető leghamarabb sikerüljön, de sokszor ők is motiváltak. Szerencsés vagyok, hogy Freimann Sándor, Forrás Fernanda, Holanek Zoltán és Stranigg Ferenc személyében olyan szakemberek segítettek, akik értik és szeretik is a munkájukat” – folytatta.

Szarková már több hete együtt dolgozik a csapattal, hamarosan újra teljes értékű edzésmunkát végezhet.

„Az utóbbi időben még testi kontaktus nélkül gyakoroltam az edzéseken. A rehabilitáció utolsó fázisában vagyok, reményeim szerint jövő héten már teljes intenzitással tudok majd edzeni – mondta. – Bízom benne, hogy január közepén már ott leszek a pályán a Szent István elleni bajnoki találkozón” – nyilatkozta az MKC szlovák légiósa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában