Helyi sport

2019.08.23. 09:13

Győri szurkolót vertek Siófokon: reagált a Siófok és az ETO is a szurkolóverésre

Az esettel kapcsolatban csütörtökön a Siófok meghökkentő közleményt adott ki. Ahelyett, hogy a klub elnézést kért volna, próbálja másra hárítani a felelősséget, elképesztő módon épp a győriekre.

Szeitz Tibor


Az esettel kapcsolatban csütörtökön a Siófok meghökkentő közleményt adott ki. Ahelyett, hogy a klub elnézést kért volna, próbálja másra hárítani a felelősséget, elképesztő módon épp a győriekre.


A Balaton-parti klub közleményét változtatás nélkül közöljük:

A BFC Siófok teljes kollektívája megdöbbenve értesült a győri szurkolóval kapcsolatos incidensről. A BFC Siófok, ahogy eddig, úgy ezután is mélyen elítéli az erőszakot stadionon kívül és belül egyaránt. Mindig élen jártunk a fair play és a rend betartásában és betartatásában. Természetesen a hír hallatán azonnal írásos jelentést kértünk be a biztonsági szolgálatot végző partnertől, amely cég (tudomásunk szerint győri) alkalmazottai (tehát nem a klub biztonsági emberei, ahogy az tévesen több helyen is megjelent a sajtóban) látták el a biztonsági szolgálatot a stadionban ezen az estén. Ezzel egyidejűleg a rendőrséggel is felvettük a kapcsolatot az eset kapcsán. Jelenleg várjuk a vizsgálat eredményét, és bízunk benne, hogy mielőbb kiderül a teljes igazság. A megsérült szurkolónak ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk!"

A közlemény után megkerestük Soós Imrét, az ETO FC Győr ügyvezetőjét, aki kijelentette: a győri klub a siófoki mérkőzésre nem kért fel biztonsági szolgálatot a szurkolói védelmére, így az kizárólag a rendező egyesület feladata volt. Kora este aztán az ETO két közleménnyel is reagált a siófokiak írására:

Mélységes megdöbbenéssel olvastuk a BFC Siófok megkeresésünkre adott kommünikéjét. A BFC Siófok azon állítását, miszerint a biztonsági szolgálatot végző partner tudomásuk szerint győri alkalmazottakkal dolgozott, kérnénk megmagyarázni, mivel az incidens szempontjából ez teljes mértékben irreleváns. A sportszervezet kötelezettsége a biztonsági szolgálat biztosítása, és nem gondoljuk, hogy magyarázat a történtekre, hogy a sérülést okozó biztonsági őr honnan származik. Az ETO FC Győr a mérkőzéseinek biztosítására a Target Group Zrt.-vel áll szerződéses jogviszonyban. A Siófok elleni mérkőzésre az ETO FC Győr sem a Target Group Zrt.-nek, sem más biztonsági szolgálatnak semmilyen megbízást nem adott és nem is adhatott, hiszen az a rendező sportszervezet, vagyis a BFC Siófok kötelessége és felelőssége. Nem tudjuk elfogadni a BFC Siófok ezen közleményét, és ismételten kérjük az ügy alapos és tényszerű kivizsgálását! Kiállunk szurkolóink mellett. A Horváth Tibort ért atrocitást maximálisan el­ítéljük, ezzel kapcsolatban az MLSZ Fegyelmi Bizottságát és a BFC Siófok vezetőségét is megkerestük, kérve az ügy kivizsgálását. Bízunk benne, hogy a szükséges lépéseket megteszik, és ilyen eset többet nem történhet meg egy csapat szurkolójával sem!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában