A hét arca

2020.02.11. 13:23

Görbicz Anitát meglepték a szakmai felkérések

 Az Audi-ETO női kézilabdacsapatának játékosa, Görbicz Anita korábban nem készült az edzői pályára, amikor azonban megkapta a számára is meglepő felkérést a másodedzői feladatra, úgy döntött, elvállalja a munkát, de a játékról sem mond le. A válogatotthoz szakmai szaktanácsadónak került, és úgy véli, a nemzeti csapatnak minden esélye megvan a tokiói kvóta megszerzésére.

Szabó Gábor

Felvételünk még Görbicz Anita válogatottól való búcsúján készült.

Görbicz Anita nyártól az Audi-ETO másodedzője lesz, de a játéktól sem vonul még vissza. Bár korábban úgy nyilatkozott, hogy nem készül az edzői pályára, most mégis úgy döntött, elvállalja a feladatot.

Engem is váratlanul ért, mikor megkeresett Bartha Csaba elnök a lehetőséggel. Kis gondolkodás után úgy voltam vele, nem áll tőlem távol ez a feladatkör, hiszen csapatkapitányként, irányítóként mindig is imádtam a vállamra venni a csapatot, szeretek a középpontban lenni, ezért úgy döntöttem, egy évet megpróbálom a kispadon is. Emellett játékosként is számíthat rám a klub

– mondta Görbicz Anita, aki még nem foglalkozik azzal, miként tudja majd a pályáról ellátni a másodedzői feladatát, egyelőre a mostani szezon feladataira koncentrál.

„Most is sokszor kérik ki a csapattársak a véleményemet, mert azért megéltem már egy s mást a kézilabdában, így nyilván nem lesz gond ebből. Addig is azonban még komoly célok vannak előttünk idén, ezt a szezont szeretnénk sikeresen zárni. Bízom benne, hamarosan teljesen egészséges leszek. Pár hete már azt reméltem, játszhatok, de ez eddig elmaradt. Óvatos vagyok, nem szeretnék semmit elkiabálni, de ha a héten panaszmentes lesz a térdem, akkor jó esély van arra, hogy a hétvégi bajnokin az Alba ellen a keretben legyek” – folytatta a kiváló játékos, aki a válogatottnál szakmai tanácsadó lesz Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok mellett.

Felvételünk még Görbicz Anita válogatottól való búcsúján készült.

„Korábbi csapattársam, a szövetség alelnöke, Pálinger Kati kért fel erre a feladatra. Itt egyből igent mondtam, mert nagy megtiszteltetés a válogatott mellett dolgozni. A keret tagjainak többségével sokat játszottam, úgy gondolom, felnéznek rám, és biztosan megfogadják majd a tanácsaimat. Véleményem szerint hazai környezetben jó esélyünk van kivívni az olimpiai szereplést, viszont túldimenzionálni sem szabad ezt az egészet. Nem hiszek abban, hogy egy ilyen tét agyonnyomna egy játékost, ha kimegy a pályára, biztosan nem ez lebeg a szeme előtt.

Egy egészséges drukk biztosan lesz mindenkiben, de azt gondolom, képes a válogatott kijutni Tokióba. A legfontosabb, hogy higgyenek magukban a lányok, a kispadról minden segítséget megkapnak majd

– mondta végezetül Görbicz Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában