Helyi sport

2020.05.14. 21:27

Futsal – sikerrel szerepeltek a kónyi fiatalok

A tavalyi jó tapasztalatokra alapozva négy korosztállyal az idei futsal utánpótlás-bajnokságokba is benevezett a Kóny SE.

kisalfold.hu

Az U11-es együttes tagjai: Lengyel Huba, Karácsony Dávid, Czigle Zalán, Nagy Boldizsár, Nagy Kevin, Nagy Olivér, Nagy Máté, Dömötör Ábel, Máté Balázs, Ézsely Lénárd, Pátka Márk és Nagy Péter, Horváth Ákos, Máté Szilárd edzők.

„Szeretnénk változatossá tenni fiatal labdarúgóink felkészülési programját, s ebbe a koncepcióba jól illeszkedik a futsal, hiszen a kis területen történő gyors mozgások, az azonnali jó döntések, a sok labdaérintés és a négy-négy elleni kisjátékok szerepet játszanak a modern labdarúgás alapjainak lerakásában, nem beszélve a kifinomultabb technikai képességek csiszolásáról – mondta Máté Szilárd, a klub utánpótlás-vezetője.

– Mintegy négy évig dolgoztam a Rába ETO futsalcsapatának utánpótlásában, ahol ezüst- és bronzérmet is szereztünk, így tudom, hogy megéri a kónyi fiatalokkal is komolyan foglalkozni. A megyei bajnokságban mindenkinek egyenrangú ellenfelei voltunk, sőt, három korcsoportban a döntőbe jutottunk, egyedül az NB III-as Mosonmagyar­óvár tudott megelőzni minket ebben a tekintetben.

A végső sikerre is esélyes U13-as csapatunk a negyedik helyig jutott, az U17-es gárdánk nagyot küzdve lett bronzérmes. A legnagyobb sikert a legfiatalabbjaink érték el. Az U11-esek a tavalyi bronz­érem után a tizenkilenc csapatos mezőnyben végig magabiztosan menetelve kerültek be a négycsapatos döntőbe – ahol csak az óváriak késztették őket nagyobb csatára s lettek a korosztály bajnokai.

Büszkék vagyunk arra is, hogy az elmúlt három évben legalább tíz játékosunkat keresték meg magasabb osztályú csapatok, de mindegyikük Kónyban maradt. Szeretnénk ezt a közösséget továbbra is együtt tartani és ezáltal fontos szerepet játszani a helyi és a környékbeli fiatalok sportolási lehetőségének biztosításában. Ehhez próbálunk minden feltételt megteremteni, s ezúton is köszönünk minden eddigi bizalmat, támogatást és segítő szándékot.”

Az U11-es együttes tagjai: Lengyel Huba, Karácsony Dávid, Czigle Zalán, Nagy Boldizsár, Nagy Kevin, Nagy Olivér, Nagy Máté, Dömötör Ábel, Máté Balázs, Ézsely Lénárd, Pátka Márk és Nagy Péter, Horváth Ákos, Máté Szilárd edzők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában