szurkoló

2020.05.08. 11:21

Győri szurkolót vertek Siófokon – Fájó az emlék, de nem perelne tovább az ETO-drukker

Augusztusban lesz egy éve, hogy a biztonsági őrök unokája szeme láttára verték meg az ETO egyik nyugdíjas szurkolóját. Horváth Tibor „bűne” az volt, hogy ki akart menni a szektorból a közeli boltba. Feljelentést tett, ám tovább már nem akar pereskedni.

Szeitz Tibor

Fotó: Sz. T.

Duplán is fájdalmas volt az ETO tavaly augusztusi siófoki veresége a 65 éves Horváth Tibor számára. A győri szurkolót állítása szerint úgy megverték a hazai klub biztonsági emberei, hogy eltört az arc-csontja, pedig csupán vízért, szotyiért akart kimenni a közeli boltba a vendégszektorból.

A drukker természetesen feljelentést tett, de még lassan egy évvel az eset után sem született jogerős döntés.

Horváth Tibor sebei begyógyulnak – Fotó: Sz. T.

Sőt, a győri szurkolót rendbontás vétsége miatt a biztonsági cég feljelentette. Ezzel kapcsolatban egyébként nemrég a siófoki járási ügyészség hozott egy határozatot. Ebben az áll, hogy a tanúként meghallgatott biztonsági őrök vallomásainak tartalma jelentős eltérést mutat, s csupán annyi róható fel a győri szurkoló rovására, hogy a kezében lévő sört – ami állítása szerint nem is volt nála – az őr ruházatára „löttyintette”, így az ügyészség az eljárást megszüntette.

„Elképesztő, hogy még engem jelentettek fel. Nyilván így próbálták védeni magukat. Nem gondoltam volna, hogy a mai napig nem lesz következménye, annak, amit velem műveltek – kezdte Horváth Tibor, akinek a sebei ugyan mára begyógyultak, de azt mondja, az arca, ahol a törés volt, néha még most is fáj. – Rengeteg az ellentmondás és a furcsaság, ahogy ezt az ügyet kezelték. Rám fogták például, hogy részeg voltam, pedig nem ittam, de nem kérdezték meg azt a rendőrt, aki megszondáztatott és végül mentőt hívott. Furcsa, hogy a bántalmazásomról nem készült jegyzőkönyv, s miért állította azt valamelyik biztonsági őr, hogy én ütöttem meg a kollégájukat? Én barátságosan viselkedtem, nem dulakodtam senkivel, engem vertek meg, a tárgyalásokon néha mégis azt éreztették velem, mintha mindez miattam történt volna meg.”

A siófoki járásbíróság nemrég arról tájékoztatta a győri drukkert, hogy a nyomozás megállapította, kivel „keveredett konfliktusba” a siófoki mérkőzés előtt, ám mivel a testi sértés vétsége csak magánindítványra „üldözendő”, nyolc napon belül nyilatkozzon, hogy kéri-e a biztonsági őr felelősségre vonását.

„Az ügyvéd ismerősöm is azt tanácsolta, nem érné meg a további pereskedés, nagyon sokszor kéne ide-oda utazgatnom. Amúgy sem magát a személyt szerettem volna, hogy elítéljék, hanem a biztonsági szolgálatot, amely nem látta el jól a feladatát és azért, hogy másokkal ne fordulhasson többet elő, hogy megalázzák, megverik, amikor csak szurkolni, szórakozni szeretett volna.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában