Helyi sport

2017.06.22. 11:29

EYOF 2017 Győr - Július 7-én zárul a nevezés

A résztvevő országoknak július 7-éig kell leadniuk végleges nevezésüket a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF).

mti

[namelink name="Fábián László"], a Magyar Olimpiai Bizottság megbízott főtitkára, a magyar csapat vezetője az M1 aktuális csatornán csütörtökön reggel elmondta: az úgynevezett "long listek" leadási határideje csütörtök este, ezen minden lehetséges versenyző, edző, szakember neve szerepel, ezt szűkítik majd július elején.


"Magyarország már június 30-án szűkíti listáját, ez alól csak a  kajak-kenusok kivételek, ők kértek még egy kis időt" - fogalmazott a sportvezető.


Magyarország házigazdaként minden sportágban maximális létszámot indíthat, így a hazai csapat 152 tagú lesz, ami rekordnak számít. Az indulók a korábbi EYOF-szereplések, az európai ranglisták és a különböző válogatóversenyek alapján szereznek  részvételi jogot.


Fábián László hangsúlyozta: azért is lesz különleges a győri verseny a fiatal sportolók számára, mert nemcsak saját sportáguk képviselőivel találkozhatnak, hanem már most megérezhetik azt a hangulatot, amely később az ifjúsági vagy a felnőtt olimpián vár  majd rájuk. "Ezért irigylem is őket, nekünk ennyi idős korunkban nem volt lehetőségünk ilyen eseményen versenyezni" - mondta Szöul öttusázó olimpiai bajnoka.


A július 23. és 29. között sorra kerülő EYOF a 14 és 18 év  közötti fiatalok versenye, amelyen tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. A győri eseményre ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában