Fókuszban az utánpótlás:

2019.10.03. 11:08

Evezős-éremeső Újpesten

A GYAC evezősszakosztálya tizennyolc versenyzővel indult a Népszigeten rendezett versenyen, ahol tizenkét érmet szerzett.

kisalfold.hu

Szeptember utolsó hétvégéjén már tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Öböl-kupa Eötvös Loránd Emlékversenyt Budapesten az Újpesti-öbölben. A fővárosi versenyen a Győri Atlétikai Club evezősszakosztályának sportolói tizenkét érmet szereztek. A kupát idén az Eötvös100 Emlékmaraton-sorozat részeként rendezte meg az ELTE-BEAC Polythlon Klub.

A szervezők az Eötvös100 Emlékmaratonnal szeretnék a lehető legtöbb olyan Eötvöshöz köthető eseményt bevonni a sorozatba, amelyek nemcsak az emlékév alkalmával valósulnak meg, hanem évről évre emlékeztetnek Eötvösre mint sportemberre, és ösztönöznek a szellem épülése mellett a testkultúra rendszeres ápolására is.

A fővárosi versenyen tizennégy egyesület utánpótlás- és amatőr versenyzői vettek részt. A GYAC evezősszakosztálya tizennyolc fiatal, tíz-tizennégy éves sportolóval képviseltette magát. A verseny a Sport XXI. Tanuló Kupa versenysorozat negyedik állomása volt, ahol a győri versenyzők két arany-, nyolc ezüst- és két bronz­érmet szereztek.

A férfi tizenhárom éves egypár­evezősök között Boros Áron, a férfi tizenkét éves egypár­evezősök között pedig Morvay Benedek ért a csúcsra, míg csapattársa, Sallay Martin a második helyen végzett.

A vegyes tanuló kormányos négypárevezős kategóriában a tizenegy-tizennégy évesek között a Lukács Kitti Katalin, Bartus Liána Borbála, Sallay Martin és Barabás Márk felállású négyes ezüstérmet szerzett. A csapat kormányosa Hanaszek Márton volt. A vegyes tanuló kormányos négypárevezős kategóriában a tizenhárom-tizennégy évesek között a Bencsics Hella, Nagy Noémi, Boros Áron, Vincze Boldizsár négyes Hanaszek Márton kormányossal és a Vámosi Dániel, Kovács Laura, Lukács Kitti Katalin, Barabás Márk négyes Kondor Leventével szintén ezüstös helyre ért be. A női tizenkét éves egypárevezősök között Lukács Kitti Katalin végzett a második helyen, míg a férfi tizenegy éves egypár­evezősök között Makai Samu, Korda Noel és Stefanits Márk lett ezüstérmes.

A férfi Tanuló Kupán a tizenkét éves egypárevezősök között Hanaszek Márton, a női tizenegy éves egypárevezősök között Bartus Liána Borbála bronzérmet szerzett.

A győri sportolókat Nagy Gábor és Lakó Szandra edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában