ETO-stadion: látványos szakasz

Látványos eleméhez érkezett az 1977-ben átadott győri ETO-stadion felújításának első üteme.

Az ETO-stadion rekonstrukciója tavaly januárban a játékoskijáró felőli lelátó bontási munkálataival, később az öltözőépület átalakításával kezdődött el. Idén januárban a szokatlanul hideg időjárás ellenére folytatódtak a munkálatok, a szakemberek a kiszolgálóépület és a futballkollégium épületén dolgoztak.

A napokban megérkeztek Győrbe az előre gyártott  pillérek, s három nagyobb és két kisebb daru „közreműködésével” megkezdődött az új lelátó  felépítése.

Látványterv: kattintson a képekre >>

Emlékeztetőül: a megújult tribünön 8000 néző foglalhat majd helyet, a lelátó fedett lesz, s itt alakítják ki a VIP-szektorokat, valamint a nézőtér alatti garázssort is.

 A könnyűszerkezetes, száz férőhelyes futballkollégium, amit a klubépület tetején hoznak létre, elsősorban a klub saját utánpótlás-játékosainak elhelyezésére nyújt megoldást.

Kovács Péter, a felújítás projektvezetője örömmel számolt be az építkezés jelenlegi állapotáról: „Ahogy az már a létesítmény melletti főútról is látható, állnak  az új lelátó fő pillérei. Közben elkészültek az úgynevezett fejépület és a futballkollégium szerkezeti elemei. Az alapos előkészítés, ám váratlan komplikációk után most egy rendkívül látványos fázisához érkezett a rekonstrukció. Azt azért hozzátenném, nem volt és nem lesz egyszerű a feladatunk, ugyanis nem típusépítkezésről van szó, nem egy lakóparkot kell felépítenünk. A munkafolyamatok azonban nem állnak meg, a pillérekre födém, majd újabb pillérek kerülnek. A lelátó magasabb lesz, mint egy tízemeletes panelház.”

Az új lelátórész várhatóan novemberre készül el, az öltözőépület és a futballkollégium befejezését korábbra, júniusra tervezik a javarészt helyi szakemberek

.„A kivitelezők nagyobb hányada győri vagy Győr környéki vállalkozás. Ezt szeretném kiemelni.”

A győri sportcentrumban helyet kapna egy delfinárium is.„Sokan hitetlenkedtek a fővárosi Tropicarium felépítésénél, mégis bevált a kezdeményezés. Attól valamelyest eltérő delfinárium szerepel a tervek közt, ami színvonalában olyan lesz, mint a budapesti látványosság.”