Helyi sport

2016.10.06. 09:27

Erősport - Darázs mérlege: egy ezüst, egy bronz

Győrben rendezték a hétvégén a WHB-kupa kamionhúzó Európa-bajnokságot.

kisalfold.hu

A látványos versenyen szép megyei sikerek születtek, közülük is kiemelkedik az abdai [namelink name="Darázs Ádám"] teljesítménye, aki masters kategóriában harmadik, párosban pedig – Várnai Richárddal – második helyezést ért el.


„A harmadik helynek nagyon örültem, előzetesen nem tudtam, mire számíthatok. Megpróbáltam mindent beleadni, azt gondolom, sikerült. A párosban elért ezüstérem hab volt a tortán. A verseny előtt azt nyilatkoztam, a harmadik-hatodik helyért lehetünk majd versenyben a lengyel és a német egység mögött. Nos, legyőztük a lengyelek favorit csapatát, ami óriási eredmény. Nagyon köszönöm mindenkinek, különösen a szurkolóknak, akik végig hajtottak bennünket. Hosszú nap volt, de megérte elfáradni" – értékelte az eredményeket Darázs Ádám.

A megyéből még ketten indultak a kontinensviadalon, a könnyűsúlyúak – 105 kg alattiak – között a jánossomorjai Király Richárd a hámmal a negyedik legjobb idővel húzta el a kamiont, utána viszont megsérült, így ülve húzásban már nem is próbálkozott.

Eredményesen zárta a győri EB-t az abdai erős ember. Fotó: B. A.



A hölgyeknél Lachmann Mirtill hámmal a második legjobb idővel teljesítette a húsz métert, ülve ötödikként vontatta célba a 7,5 tonnás járművet. Összesített időeredménye a negyedik helyre volt elég, a dobogótól alig valamivel több mint két másodperccel maradt csak el a mosonszolnoki versenyző.

Győztesek


Nők (7,5 tonna): Kathi Neubert (német) 53,87 mp. –105 kg (9 t): Anton Kuznecov (német) 52,68 mp. Csapat (46 t): 1. Kelvin de Rulter (holland)–Denis Kohlruss (német) 42,73 mp. Masters (14 t): Saulius Brusokas (litván) 69,79 mp. Nyílt (14 t): Kelvin de Rulter (holland) 65,70 mp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában