Helyi sport

2017.01.26. 08:00

Erősport - Darázs Ádám bronzérmet szerzett Amerikában

A közelmúltban Los Angelesben járt Darázs Ádám, az abdai erős ember bothúzásban volt érdekelt, s szupernehézsúlyban harmadik helyezést ért el.

Szabó Gábor

„Összességében nem vagyok elégedetlen, sőt, kimondottan jól sikerült a verseny. A szereplést egyébként az indokolta, hogy márciusban az Ohio állambeli Columbusban lesz a bothúzó abszolút, azaz a súlycsoport nélküli világbajnokság. Itt harminckét versenyző szerepel, én mint magyar bajnok kaptam meghívást" – mondta Darázs Ádám, aki azt is hozzátette: viszontagságos körülmények után érkeztek meg az Egyesült Államokba.

„Az odafelé tartó úton Londonból Grönland felé tartott a gépünk, mikor az egyik utas rosszul lett. Annak idején dolgoztam a mentőknél, láttam rajta, hogy komoly a baj, infarktusszerű tünetei voltak az úriembernek, akiről egyébként nincsenek információink. Reméljük, azóta rendbe jött. Vissza kellett fordulni, Izlandon szálltunk le, ahol négy órát vesztegelt a gép. Innen New Yorkba repültünk, de annyi csúszásban voltunk, hogy onnan Los Angelesbe a korábbi személyzet már nem jöhetett velünk, mert akkor túllépi a huszonnégy órás szolgálatot. A pilóták és a stewardessek cseréje, a gép újbóli átvizsgálása, valamint az utasok ki- és újbóli beszállása újabb többórás kiesést jelentett. A mintegy tizenegy órás út így majdnem egy napig tartott, s ezt azért megéreztük. Nálam a versenyen jelentkeztek az időzónaváltás tünetei, ennek ellenére maximum közeli teljesítményt nyújtottam. Kis szerencsével végezhettem volna kicsit előbbre is, a végül második helyezett versenyzővel szemben csak nagy csatában maradtam alul. A későbbi első viszont simán legyőzött" – folytatta az erős ember, aki azt is elmondta, rendkívül hasznos volt a kint eltöltött időszak.

Darázs Ádáméknak (a kép bal szélén) volt idejük a kikapcsolódásra, a verseny után Las Vegasba is eljutottak. Az abdai erős ember a viadal helyszínén. Fotók: Facebook

Darázs Ádáméknak (a kép bal szélén) volt idejük a kikapcsolódásra, a verseny után Las Vegasba is eljutottak. Az abdai erős ember a viadal helyszínén. Fotók: Facebook

„Egyértelműen Szibériában és Amerikában vannak a legerősebb bothúzók, sokat lehet tőlük tanulni. Ez így volt most is, egy-két edzésmódszert, technikai trükköt sikerült ellesnünk, melyet remélem, a világbajnokságon is tudok majd kamatoztatni" – tette hozzá Darázs Ádám, aki február 11-én a magyar bajnokságon vesz részt, melynek a Balaton melletti Látrány ad majd otthont.

Címkék#erősport
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában