Helyi sport

2016.04.19. 09:49

Erőemelés - Világ- és Európa-bajnokságon is indul a mosonszolnoki Lachmann Mirtill

Gecsei Ádám

Kétszáz kilogrammal guggol, 82,5 kilogrammal nyom fekve és 200 kilogrammot húz fel a mosonszolnoki Lachmann Mirtill, aki munkája mellett hódol az erőemelésnek. A 25 éves lány másfél éve kezdett foglalkozni a sportággal. Ekkor indult első versenyén is, s már tavaly junior kategóriában, világcsúccsal sikerült a dobogó legfelső fokára állnia a kontinensviadalon –82,5 kilogrammos kategóriában.


– Egyre elterjedtebb a hölgyek körében is az erőemelés. Úgy gondolom, a mai világban már nincs olyan, hogy női meg nem női sport. Én másfél évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni ezzel a sportággal, előtte jártam konditerembe, de csak mozgás címén. Első versenyemen Siófokon vettem részt, akkor csak felhúzásban. Tavaly pedig sikerült – még junior korcsoportban – Európa-bajnokságot nyernem, továbbá egy Világkupát – fogalmazott Lachmann Mirtill, aki hozzátette: jelenleg heti háromszor edz.


Az erőemelésnek három fogásneme van, a guggolás, a fekvenyomás és a felhúzás.


– Kétszáz kilogrammal guggolok és annyit is húzok fel, s 82,5 kilogrammal nyomok fekve. Utóbbit mondanám a gyengémnek – folytatta Mirtill, aki idén indul a magyar, az Európa- és a világbajnokságon is. – A cél az itthon rendezendő kontinensviadalon és a szerbiai világbajnokságon is a dobogó. Emellett lesz még egy moszkvai rangos verseny, amit az erőemelők olimpiájának becéznek. Ott is részt szeretnék venni, ám oda teljesíteni kell egy előírt szintet. Azon dolgozom, hogy ez meglegyen és kiutazhassak – tette hozzá a mosonszolnoki lány, aki – mint mondta – elégedett lenne, ha a világbajnokságra sikerülne 220 kilogrammal guggolnia, 90 kilogrammal fekve nyomnia és 215 kilogrammot felhúznia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában