Atlétika

2020.05.22. 10:51

Élsportolóként bizonyítana a Bercsényi DSE fiatal atlétája

A 14 éves Kapuy Júlia három éve ismerkedett meg az atlétikával, de már a legnagyobb tehetségek közt tartják számon a győri Bercsényi DSE-nél.

Németh Richárd

„Még 2017-ben hívott el az általános iskolai testnevelőm egy diákolimpiára, itt kerültem először kapcsolatba az atlétikával. Megtetszett a sport, jó eredményekkel is szerepeltem, így végül a pályán ragadtam. Egyesületi szinten Farkas Roland edző mellett kezdtem el dolgozni a GYAC-ban, de mikor megalakult a Bercsényi DSE, számomra nem volt kérdés, hogy követem őt és ott folytatom” – mesélte a kezdetekről a fiatal atléta, aki arról is beszélt, hogy mi a kedvenc versenyszáma és mi motiválja.

Kapuy Júlia

„Nagyon szeretem az atlétikát, élvezem a versenyzést. Maximalista vagyok, folyamatosan az hajt, hogy amelyik versenyen elindulok, azt megnyerjem. Az ugrások – a távolugrás és az ötösugrás – a fő számaim, jól is mennek, így ezeket szeretem a legjobban. Emellett nemcsak azért élvezem, mert sikeres vagyok benne, hanem mert ugrás közben felszabadultnak érzem magam és olyan, mintha repülnék” – folytatta, majd hozzátette: sokat segít neki az a támogató közeg, amiben dolgozhat.

„Mind a szüleim, mind pedig a barátaim támogatnak, amiért rendkívül hálás vagyok nekik. Igyekszem mindig a legnagyobb alázattal és odafigyeléssel dolgozni az edzéseken, és rengeteget köszönhetek az edzőimnek, Farkas Rolandnak és Kószás Krisztának is. Bízom benne, hogy igazuk lesz, és sikerül meghálálnom a bizalmukat.”

Kapuy Júlia szép eredményeket ért el az elmúlt években, és már a válogatottba is behívták.

„Az egyik első nagy sikerem az volt, amikor tavaly az újoncbajnokságon három számban, távolugrásban, ötösugrásban és hatvan méteren is aranyérmet szereztem, míg idén a serdülők között nyertem két ezüstöt az ugrószámokban. Amire viszont eddig talán a legbüszkébb vagyok, hogy a magyar gyermekválogatott tagjaként kétszer is versenyezhettem Lengyelországban” – mondta.

A fiatal lánynak egyelőre nemcsak a sportpályán, hanem az iskolában is helyt kell állnia, de már most tudatosan tervezi jövőjét és igyekszik megtalálni az egyensúlyt.

„Hetedikes vagyok és a Révai Miklós Gimnáziumba járok hatosztályos képzésre. A hétköznapokban folyamatos a rohanás az iskolából az edzésre, de egyelőre nem okoz problémát, hogy összeegyeztessem a kettőt. Szerencsére így is bőven jut időm a tanulásra, kitűnő tanuló vagyok. Ami lemondással jár, hogy nincs szabadidőm, nem jut lehetőség például hobbira. Korábban lovagoltam és kézilabdáztam is, de időben már nem fértek el egymás mellett, így választanom kellett és ide húzott a szívem – fogalmazott, s hozzátette: a sport közelében képzeli el a jövőjét. – Ameddig lehet, mindenképpen élsportoló lennék. Szeretnék helytállni a korosztályos versenyeken és szerepelni a válogatottban, felnőttként pedig egyszer kijutni egy világeseményre” – nyilatkozta Kapuy Júlia, aki később edző vagy dietetikus szeretne lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában