Gyász

2020.06.19. 21:27

Elhunyt Standinger István erőemelő

70 éves korában elhunyt a győri Standinger István, a Flex SE korábbi elnöke, tulajdonosa.

kisalfold.hu

˝Tragikus hirtelenséggel elhunyt Standinger István a szarvasi Worktrans SE versenyzője, a győri Flex SE korábbi elnöke, tulajdonosa. A Magyar Erőemelő Szövetség osztozik a család gyászában˝ – olvasható a hunpower.hu-n.

Standinger Istvánról itt írtunk korábban. Idézzük cikkünkből:

„Negyvenéves voltam, mikor olyan rossz állapotban volt a szervezetem, hogy míg a második emeletre fellépcsőztem, gyakorlatilag a levegő után kellett kapkodnom. Ez annyira elkeserített, hogy eldöntöttem, valamit tennem kell, hogy jobb állapotba kerüljek. Így jött képbe a kondizás, a súlyzózás. Előbb csak edzeni jártam le, majd szép lassan ez az életemmé vált. Fitneszklubot nyitottam, elvégeztem a Testnevelési Egyetemen az edzőit, majd 49 évesen erőemelésben elkezdtem versenyezni. Egyre jobban éreztem magamat a bőrömben, szó szerint megfiatalodtam, ma sem nagyon mondják meg rólam, hogy már betöltöttem a hatvanat” – kezdte Standinger István.

„Úgy érzem, történetem példaként szolgálhat sokak számára, különösen azok számára, akik már túl vannak fiatalabb éveiken. Élő bizonyíték vagyok arra, hogy sohasem késő elkezdeni a sportot. Ki tudja, ha én húsz éve nem döntök úgy, hogy elég a tespedésből, akkor ma mi lenne velem. Biztos, hogy most nem beszélgetnék ilyen vidáman életem alakulásáról. Ha összehasonlítom a negyven- és hatvanéves állapotomat, azt szoktam mondani, hogy akkor egy Trabant voltam, most viszont egy Mercedes” – folytatta a veterán sportoló, aki korcsoportjában többszörös magyar bajnok, volt Európa-bajnokságon második, harmadik és hetedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában