iskolai sport

2020.07.16. 08:09

Élen a tanulásban és a sportban az öttevényi Nyerges Anna

Az öttevényi iskolából Nyerges Anna 8. osztályos tanuló elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázaton a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet.

kisalfold.hu

Rácz József testnevelő tanár és Nyerges Anna

Kedvenc sportága a kézilabda, amit a helyi iskolában kezdett el, de tehetsége révén rövid idő után az ETO utánpótláscsapataiban pallérozódott. Szorgalma és teljesítménye révén a jövő tanévtől kezdődő akadémiai képzésben részesül.

A kézilabda mellett szívesen és eredményesen atletizál. Tavaly négy országos döntőben szerepelt. Legjobb eredménye a Kis iskolák diákolimpiai országos döntőjében elért egyéni atlétikai második helyezése, az öttevényi kézilabdacsapattal elért országos ötödik helye. Az ETO utánpótláscsapatában harmadik helyezett volt a gyerekbajnokságban.

Rácz József testnevelő tanár és Nyerges Anna

Mindezek mellett általános iskolai tanulmányai alatt végig kitűnő tanuló volt, amivel kiérdemelte a tantesületi dicséretet, illetve az „Iskolai sportmunkádért” emléktárgyat.

Sikereiben nagy szerepet játszanak szülei, akik sokat tesznek azért, hogy Anna gond nélkül tanulhasson és sportolhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában