Női kézilabda

2019.09.17. 11:53

Bevált a kapuscsere: a mosonmagyaróvári Ferenczi Annamária ötven százalékkal védett

A Motherson-Mosonmagyar­óvári KC játékosai közül sokan nyújtottak kiváló teljesítményt a Békéscsaba elleni, idegenbeli győztes bajnoki találkozón.

kisalfold.hu

Ferenczi Annamária

Hudák Emma ismét hat gólt dobott, Horváth Bernadett igazi vezér volt, Hajtai Vanessza a tőle megszokott tűzzel játszott, a fiatal Szalai Zsuzsanna és Lancz Barbora pedig a hajrában szerzett nagyon fontos gólokat.

A kapuban pedig a nyáron a német Bundesligából igazolt kapus, Ferenczi Annamária tett hozzá a sikerhez. A Magyar Kézilabda Szövetség statisztikája szerint a hajrában becserélt hálóőr tíz lövésből ötöt védett.

A kapus így értékelte a találkozót: „Végig azt éreztem, hogy megvan az erő a csapatunkban ahhoz, hogy megnyerjük ezt a találkozót. Örülök, hogy igazam lett, és a mérkőzés legfontosabb szakaszában jobban bírtuk a feszültséget. Azt pontosan tudtuk, hogy amennyiben huszonöt-huszonhat gólt kapunk, akkor nyerni fogunk, hiszen ezt alaposan átbeszéltük a szakmai stábbal. Két vereség után utaztunk Békéscsabára, ahol megközelítőleg ilyen találkozóra is számítottunk. Alaposan megküzdöttünk tehát ezért a két bajnoki pontért, de azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet. Dányi Bernadett egyébként remekül védett az első játékrészben, de nagyon nehéz hatvan percig koncentrálni a kapuban. Bognár Róbert edző szólt is, hogy cserélni fogunk, készüljek. Az eredményt tudtam, de kimondottan örültem annak, hogy az eredményjelző a hátam mögött volt, így nem azt figyeltem. Az első védés sikerült és utána már kizárólag a következő labdára összpontosítottam. Az pedig nagyon jó érzés így utólag, hogy én is hozzá tudtam tenni ahhoz, hogy a csapatunk sikeres legyen.”

Ferenczi Annamária

Saját helyzetéről is beszélt Ferenczi: „Sok segítséget kapok Dányi Bernitől és Herczeg Lilitől, s persze Petróczi Viktória kapusedzőtől, akik jobban ismerik a magyar mezőnyt. Ez elmondható az MKC teljes keretéről, amely kimondottan baráti közösséget alkot. Engem eddig hátráltatott néhány apróbb sérülés és betegség, de nem vagyok türelmetlen, és egyre jobb formában érzem magam. A magyar bajnokság hihetetlenül erős, hiszen látjuk, hogy akár egyetlen gólnak is döntő jelentősége lehet. Az utolsó percben például egy könnyű labdát vétettem el Békéscsabán, ennek a kijavításával foglalkozom. Most már ugyanis egy új hét van, pénteken az Érd ellen ismét kemény mérkőzés vár ránk.”

A Motherson-Mosonmagyaróvári KC–Érd bajnoki találkozót pénteken 18.30 órakor rendezik az UFM-arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában