Sport

2020.08.02. 08:08

Balaton-átúszás: közel kilencezren ugrottak vízbe, egy győri gimnazista volt a jubiláns – fotók

A résztvevők gyakorlatilag tökéletes körülmények között úszhattak.

Forrás: MTI

Fotó: CSAPO BALAZS

Révfülöpről szombat reggel 8 órakor vágtak neki az úszók a távnak, startolni 12 óráig lehetett azoknak, akik előzetesen regisztráltak.

Összesen 8907-en ugrottak vízbe, közülük ezren az első alkalommal meghirdetett féltávot vállalták – ők a célból indultak és ugyanoda értek vissza.

A résztvevők gyakorlatilag tökéletes körülmények között úszhattak, verőfényes napsütésben, meleg vízben teljesíthették a távot.

Külön színfoltja volt a szombat délutánnak, amikor az 1979-től megrendezett szabadidősport-esemény történetében célba ért a 200 000. teljesítő, Rozsos Noémi. A fiatal nyúli hölgy, a Révai Miklós Gimnázium diákja nagyon meglepődött, amikor időmérést követően a szervezők kézen fogták és a következő pillanatban már kameráktól és fotósoktól körbevéve egy emlék kupát vehetett át.

„Egy barátom unszolására tavaly úsztam át először a Balatont, ami annyira jó élmény volt, hogy idén sem volt kérdés, hogy ismét nekivágok.” -mondta Noémi, aki Győrben is rendszeresen úszik, így felkészülten állt rajthoz.

 

A legidősebb célba érkező a 83 esztendős Runtág Tivadar volt.

A 38. Lidl Balaton-átúszást Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte meg. A Révfülöp és Balatonboglár közötti klasszikus 5200 méteres távot a 23 éves világbajnok kereken 57 perc alatt teljesítette, ezzel Papp Márk 2016-os, 58:33 perces rekordját adta át a múltnak.

A nőknél Olasz Anna volt szombaton a leggyorsabb, ő 1:01.37 órás eredménnyel ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában