kerékpár

2020.01.03. 10:24

Az év sportolója lett a győri kerékpáros díjátadó

A Magyar Kerékpáros Szövetség minden évben díjazza a különböző szakágakban kiválasztott sportolókat a teljesítményük és a sporttal kapcsolatos egyéb tevékenységük elismeréseként.

kisalfold.hu

A tavalyi év értékelését ezúttal a szokásosnál előbb, már decemberben megtartotta a szövetség, mert a díjazottak közül a legtöbben külföldi, elit csapatok versenyzői, akiknek az év kezdetétől zsúfolt a felkészülési programjuk.

Most a győri Végh András is a díjazottak között volt, akit nemcsak nemzetközi eredményei miatt, hanem sportszervezői tevékenysége elismeréseként is az év sportolójának választottak triál szakágban.

„A sportoló a Trial Show Hungary extrémsport-rendezvények alapítója, emellett évek óta kimagasló eredménnyel szerepel elit kategóriában, gyakorlatilag minden versenyen a dobogón áll és stabil pontszerző versenyző a külföldi eseményeken is. Emellett 2018 óta versenyszervezőként is támogatja a kerékpársportot, Győrben rendszeresen a szezon legszínvonalasabb versenyeit rendezi mindamellett, hogy a válogatott külföldi versenyeit, edzőtáborait 2018 óta szövetségi kapitányként is eredményesen szervezi” – hangzott el a gálán.

A győri kerékpársportoló idén harmadik lett a prágai UCI C1 Kupán, az ausztriai Vöcklabruckban rendezett UCI Világkupán pedig a top 25 tagja volt, s az Elit Magyar Kupákon több első helyet is begyűjtött.

A díjazottak

BMX Cross: Naszádos Saba, Zsembery Boldizsár.

BMX Freestyle: Szepesi Tibor.

Triál: Erdélyi Ádám, Végh András.

MTB DH: Cseh Martin, Megyaszai Lilla, Ferenczi Marcell.

Kerékpárlabda: Árendás Tamás és Toma Vilmos.

Művészkerékpár: Sági Alexandra, Hugyecz Zsófia, Schön Martin.

Parakerékpár: Wermeser Zsombor.

Cyclo-cross: Vas Kata Blanka, Vas Balázs.

Pályakerékpár: Borissza Johanna Kitti, Lovassy Patrik Rómeó, Filutás Viktor, Szalontay Sándor.

MTB XC: Baranyi Dávid Áron, Vas Kata Blanka, Benkó Barbara, Dina Márton.

Országúti kerékpár: Mészáros Bence, Vas Kata Blanka, Valter Attila.

Különdíj: Vas Péter, Valter Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában