Helyi sport

2014.10.16. 10:21

Autósport - Az ötödik állomás

A Fejér megyei Mór mellett fekvő település, Nagyveleg már ralitörténelemmel bír, mivel az utóbbi 15 évben évente legalább egyszer szurkolhattak a településen élők a szakág versenyzőinek.

kisalfold.hu

Most hétvégén is raliautók sokasága népesíti majd be a környéket. Az itt élők mindig sokan szurkolnak a pálya szélén kedvenceiknek. Várhatóan október 19-én is így lesz majd.

A Céltrans Rallysprint Bajnokság ötödik futamán, melyet az Alexovics-kupáért vívnak, az előnevezés alapján hatvanan állnak rajthoz. Többek között a nézők egyik kedvenc párosa, Tóth Attila és navigátora, Bakai Renáta. Utóbbi elmondta: jelenleg gőzerővel dolgoznak a szerelők az autón, mert Tóth Attila nemrégiben ralikrosszfutamon indult vele, így vissza kell építeni a kék BMW-t. Nagyon várják már, hogy Nagyveleg és Bakonycsernye között autózhassanak, céljuk természetesen az első hely, ennek érdekében mindent megtesznek majd.

Ezen a versenyen a két település között kétszer halad majd el a mezőny mindkét irányból. A tíz km-es pályán lassítók, ugratók és kanyarok teszik még izgalmasabbá a küzdelmet. A verseny 9 óra előtt a bemelegítő körrel kezdődik, majd 10.30-kor az első versenytempóban haladó autót láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában