Helyi sport

2017.02.09. 08:00

Audi-ETO - Már tanulja a győri kézilabdát Elghaoui Asma

Decemberben került az Audi-ETO-hoz Elghaoui Asma. A tunéziai születésű játékos már magyar állampolgár, válogatott viszont még majdnem egy évig nem lehet, de ez is célja.

kisalfold.hu

„Sportos családban nőttem fel, apukám labdarúgó volt, én pedig gyerekkoromban igazi energiabomba voltam, s ezt az energiát muszáj volt valahol levezetnem. Kint töltöttem a napjaimat az utcán, fociztunk, dobáltuk a labdát. Nem volt kérdés számomra, hogy valamit elkezdek sportolni. A nővérem röplabdázott, a húgom kézilabdázott. Mikor megkérdezték az iskolában, mit szeretnék sportolni, mindenképpen csapatsportot szerettem volna választani" – kezdte a klub honlapján a beállós, aki 2004-ben kezdett el kézilabdázni, szülővárosában, Monastirban.


„Ez egy nagyon pici város, nagyon pici klubbal. Két év múlva egyébként már az ifiválogatottban játszhattam, a 2008-as ifjúsági vb-n pedig gólkirálynő lettem. Egy évvel később bekerültem a tunéziai felnőttválogatottba, egymást követő két évben is elnyertem az év beállója címet, és harmincnyolc év után Afrika-bajnokságot nyertünk. Klubcsapatommal is mindent megnyertünk Tunéziában" – folytatta Elghaoui, aki a testnevelési egyetem elvégzése után tudta, hogy tovább kell lépnie Afrikából, ha komolyan szeretne a kézilabdával foglalkozni.

 

Elghaoui Asma egyik nagy álma vált valóra azzal, hogy leszerződtette az Audi-ETO. Fotó: gyorietokc.hu


„Új kihívásokat kerestem, Európába vágytam, ahol fejlődni tudok, ahol jobb játékossá válhatok. Első utam Franciaországba vezetett, ahol korábban a válogatottal sokat játszottunk, és már akkor felfigyelt rám a Nimes edzője. Kétezer-tizenötben a Dinamo Volgogradhoz igazoltam Oroszországba, megnyertük a bajnokságot és bejutottunk a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe. Itt ismerkedtem meg a Siófok edzőjével, Christian Dalmoséval, a következő szezont már ott kezdtem. Így kerültem Magyarországra, a világ egyik legerősebb bajnokságába" – mesélte a játékos, aki nagyon boldog volt, mikor megtudta, hogy a győri csapat hívja.


„Otthon voltam éppen, amikor érkezett egy SMS a menedzseremtől. Nem hittem a szememnek, arra gondoltam, tréfál. Egy álmom vált valóra. Nem is gondolkodtam sokat, s az, hogy már szezon közben itt lehetek, minden képzeletet felülmúlt. Nagy várakozással érkeztem, ellenfélként már megtapasztaltam, milyen az Audi-aréna hangulata, s volt bennem olyan, hogy ezt egyszer de jó lenne átélni győri mezben. S lám, most itt vagyok" – mesélte Elghaoui, aki nagyon hamar be tudott illeszkedni a sztárok közé.


„Sok támogatást kaptam s kapok a mai napig mindenkitől, de különösen Kari Grimsbőtől. Görbicz, Mörk és Groot lenyűgöznek még most is alázatukkal, hozzáállásukkal, de a többiek is fantasztikus sportolók és nagyszerű emberek. Az első néhány hét nagyon kemény volt, valahogy meg kellett tanulnom a »győri kézilabdát«, de azt gondolom, jó úton haladok efelé, s ebben nagy segítségemre van Ambros Martín vezetőedző is" – tette hozzá Elghaoui Asma, aki reméli, a győri csapattal felér a csúcsra a BL-ben, s másik nagy célja, hogy magyar válogatott lehessen.


„Több mint két éve játszottam utoljára a tunéziai válogatottban, a szabályok értelmében három évet kell kivárni a váltáshoz. Bízom benne, a jövőben olyan teljesítményt nyújtok, hogy ha letelnek ezek a hónapok, akkor a kapitánynak esetleg eszébe jutok, hogy meghívót küldjön" – mondta végezetül a játékos.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában