Helyi sport

2019.08.14. 16:52

Audi-ETO - Kürthi Laurát meglepte az egyéni elismerés

Hibátlan teljesítménnyel lett Európa-bajnok a szlovéniai Celjében a magyar U17-es női válogatott. A csapatban az Audi-ETO-ból Kürthi Laura és Farkas Johanna kapott lehetőséget, előbbit a szakemberek a legjobb jobbszélsőnek is megválasztották a torna végén.

Szabó Gábor

Az idei nyár a női kézilabda utánpótlásában egyértelműen Magyarországról szól. Az U19-es korosztály pár hete Győrben lett Európa-bajnok, a hétvégén az U17-esek sem akartak lemaradni a nagyobbaktól: ahogyan Golovin Vlagyimir együttese, úgy most ifj. Kiss Szilárd tanítványai is veretlenül lettek a kontinens legjobbjai. A csapatban két Audi-ETO-s játékos szerepelt, Farkas Johanna 37, Kürthi Laura 15 góllal járult hozzá a sikerhez. Utóbbi játékos ráadásul egy egyéni elismerést is begyűjtött: az All Star-csapatba bekerült mint a torna legjobb jobbszélsője.

 

Kürthi Laura


"Természetesen nagyon örülünk ennek a sikernek, sokat dolgoztunk ezért, mondhatni beérett a rengeteg elvégzett munka. A legnagyobb erényünk éppen az volt, hogy csapatként működtünk együtt, s közös erővel, egymást segítve értünk fel a csúcsra" – kezdte a fiatal játékos, akit meglepett, hogy bekerült az EB válogatottjába. "Úgy vélem, nem játszottam rosszul, de nem számítottam rá, hogy egyénileg így elismerik a teljesítményemet. Azt azért látom, hogy van még hova fejlődnöm. Az elmúlt időszakban inkább a jobbszélső pozícióban kaptam szerepet, de az igazi posztom a jobbátlövő, a jövőben ott is szeretném megmutatni, mire vagyok képes" – folytatta Kürthi Laura, aki az általános iskola 3. osztályában kezdett kézilabdázni.


"A nagypapám vitt el egy edzésre, s megragadtam. Azóta az ETO-ban játszom, Kun Attila és Róth Kálmán voltak az edzőim. Nagyon jó lenne, ha később a felnőttcsapatban is meghatározó tudnék lenni, jövőre azonban még az ifjúsági bajnokságban és az NB I/B-ben lesz inkább feladatom. Emellett pedig érettségi előtt állok, s szeretnék majd továbbtanulni is" – tette hozzá a Bercsényi-iskolában tanuló fiatal játékos, akivel a győri klub még 2018-ban kötött hosszú távú, 2022 nyaráig szóló szerződést. A tehetséges játékosra – akárcsak Farkas Johannára – egyébként a felnőttcsapat bő keretében is számítanak a 2019/20-as szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában