Márciusban rajtol a bajnokság

2020.01.14. 16:27

Amerikai foci – Már készülnek az idei HFL a szezonra a győri Cápák

Rendkívül kemény szezon elé néznek a fiúk, nem hiába kezdték meg a munkát ősszel.

Fotó: Becs László

Január 12-én, a börcsi pályán tartották a Cápák az idei első edzésüket. 4 hét szünet folytatják az őszi alapozást, és megkezdték a felkészülést a 2020-as HFL (a magyar amerikaifutball-bajnokság kiemelt elit ligája) szezonra. A bajnokság idén a szokottnál előbb, március 21-én rajtol de az alapszakasz lezárásával lesz 4 hét szünet. Idén ugyanis hazánkban rendezik meg a FISU Egyetemi Világbajnokságot, a magyar csapat keretében több győri játékos is helyet kapott. A rájátszás a világbajnokság után folytatódik majd.

A 2020-as HFL, ami már benne van a Európa top bajnokságai között, ugyanazokkal a csapatokkal vág neki mint 2019-ben. A tavalyi bajnok Fehérvár Enthroners, a Budapest Wolves, a Budapest Cowbells, a Miskolc Steelers, a Győr Sharks és az egyetlen külföldi résztvevő, a Kijev Capitals kaptak helyet a HFL-ben.

Fotó: Becs László

Rendkívül kemény hónapok elé néznek a fiúk, nem hiába kezdték meg a munkát ősszel. Idén is több újonc játékosunk van, akiknek ez lesz az első HFL szezonjuk, de vannak olyanok is, akik a Cápáknál szerettek volna játszani és Győrbe igazoltak.

Boda Gábor vezetésével egy rendkívül agresszív és keményen futballozó csapat lesz idén a Sharks, visszatérve az alapokhoz, amit még ő maga fektetett le 2004-ben. A Cápák évente több toborzót is fognak tartani újoncok számára, idén minden korosztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában