Extrém sport

2023.06.02. 17:41

Körbe-körbe - A fiatalok birtokba vehették a pumpapályát Győrladaméren - fotók

Hétmillió forint támogatásból, majdnem 9 millió forint önerőből, összesen 15,7 millió forintból valósult meg a fiatalok számára sportolási lehetőséget biztosító pálya Győrladaméron, melyet péntek délután vehetett birtokba a helyi közösség.

Barki Andrea

Az egyedi bringapálya alkalmas a kezdő és a profik számára egyaránt, továbbá egy magánfelajánlásnak köszönhetően napelemes világítást is kapott a létesítmény.

Pappné Kett Adrienn polgármester beszédében elmondta, hogy a kezdeményezés a helyi fiataloktól érkezett. – Pallos Benedek mutatta meg nekem a győrújbaráti pályát, hogy személyesen is meggyőződjek arról, hogy nálunk is van helye egy ilyen beruházásnak, ami nem volt zökkenőmentes. Rendezni kellett a tulajdoni viszonyokat, el kell fordítani az amerikai foci pályát, de a lényeg, hogy sikerült megépíteni.

Az átadáson részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, aki úgy fogalmazott: jó itt gyereknek lenni. A sport, a közös élmények összekötik a gyerekeket egymással és falujukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában