Kosárlabda 3x3

2023.06.07. 18:29

Három győri csapat is ott lesz a győri rendezésű országos döntőben

Szombaton 10 órától Győrben – jó idő esetén a Jedlik híd tövében lévő parkolólemez tetején, esős időben az egyetemi csarnokban – rendezik meg a MEFOB 3x3-as döntőt, ahova az UNI Győr a nőknél két, a férfiaknál egy csapattal kvalifikálta magát.

kisalfold.hu

Várhatóan szombaton is nagy küzdelem vár majd a győri csapatokra.

Fotó: B33 Tour Facebook

A hölgyeknél az ELTE, a TE, a Debrecen és a Szombathely jutott még be a hatcsapatos fináléba. A férfiaknál a Pécs, a Közgáz, a Debrecen, a BME-MAFC és a TE lesz az ellenfél.

A csapatok két hármas csoportban küzdenek majd egymással, a harmadik helyezettek az 5. helyért küzdenek majd, míg a csoportok első két helyezettjei keresztbe játszanak egymással az elődöntőben, a két győztes vívja a döntőt, a két vesztes pedig a bronzmeccset

Dr. Barthalos István, a női csapatok edzője így nyilatkozott az esélyekről: „Nagy örömünkre mindkét csapat kvalifikálta magát ide. Gyors sportágról van szó, apró dolgokon múlik egy-egy eredmény, de reálisnak érzem, hogy legalább egy érmet szerezzünk, de a legjobban természetesen annak örülnék, ha a két csapatom döntőzne egymással.”

Laky Tibor, a fiúk edzője is bizakodó: „Nehéz hatos jött össze, de ez nem meglepő, elvégre a legjobbak jutottak el idáig. Izgalmas meccseket várok, könnyű csoport biztosan nem lesz. A selejtezők során a BME-t, a TE-t legyőztük, a Pécstől és a Debrecentől viszont kikaptunk. Ugyanazzal a csapattal vágunk neki a döntőnek, mint amelyik a két selejtezőn szerepelt, Bakon Csanád, Hágen Tamás, Varga Zoltán és Gosztola Gábor jól összeszokott brigád már. Bízom benne, a hagyományoknak megfelelően teljesítünk, a korábbi években mindig ott tudtunk lenni a top négyben, mindhárom éremből szereztünk már korábban. Remélem, tudjuk gyarapítani a kollekciót.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában