Aranyérem minden gyermek nyakában

2023.06.06. 07:57

Gólokban gazdag ovifoci gála az ETO-stadionban

kisalföld.hu

Remek hangulatban, gólokban gazdag örömfocival zárták a nevelési évet a Győri Ovifoci Klub focista palántái. 

 

Az alapítása negyed évszázados jubileuma előtti esztendőben az egyesület 34 helyi óvodája mellett Győr testvérvárosa, Dunaszerdahely élvonalbeli futball klubja két felvidéki partner óvodája, a diósförgepatonyi és a pótatejedi is a grandiózus torna részvevője volt. Így némi túlzással nemzetközivé kerekedett a győri apróságok hagyományos gálája. Az ETO-stadion center pályáján tíz játéktéren négy-négy csapat körmérkőzéses rendszerben hódolt e labdajáték szépségeinek. 

 

Az ünnepélyes megnyitón Simon Balázs Róbert országgyűlési képviselő köszöntötte a gyermekeket és az őket elkísérő szülőket, nagyszülőket. Beszédében hangsúlyozta, hogy Győr büszke lehet az országban egyedülálló kisgyermek futball klubra és köszönetet mondott az óvodák vezetőinek, az egyesület zászlóvivőinek és a foglalkozások vezetőinek, amiért immár huszonnégy éve példaértékűen a sport, a mozgás szeretetére nevelik a város apróságait. Bár az elmúlt napokban az óvodákban sokan betegséggel küzdöttek, ennek ellenére csaknem ötszáz győri és szlovákiai kisgyermek rúgta önfeledten a bőrt a zöld gyepen. Az 5-6 éves apróságokat elkísérő szülők, nagyszülők, hozzátartozók pedig mintegy ezren biztatták csemetéiket a lelátóról. Sűrűn potyogtak a gólok, a hatvan mérkőzésen több mint háromszáz alkalommal rezdültek a hálók. 

Fotók: Tölgyesi Norbert

A gálán természetesen valamennyi gyermek győztes lett, hiszen a záróünnepségen mindenki nyakába aranyérem került, és névre szóló emléklapok tanúsítják a gálán résztvevők nevét. Az óvodák vitrinjébe pedig egy-egy trófea került, míg az egyesület első ügyvezetője, Horváth Ildikó emlékét megőrző hatalmas serleget ezúttal a gyárvárosi óvoda apróságai emelhették magasba. 

– Jóleső érzés ennyi mosolygós, boldog gyermeket látni, akik egy délelőttön át igazán szűnni nem akaró lelkesedéssel rúgták a labdát – nyugtázta a gála végén Horváthné Szabó Anett, a Bisinger óvoda vezetője, a Győri Ovifoci Klub ügyvezető elnöke. – Azt hiszem, ez az évzáró valamennyi kisgyermek számára életre szóló élményt jelentett. Ahogyan szüleiknek és nagyszüleiknek is, akik boldogan fényképezték az apróságokat életük első sportereklyéével, melyek minden bizonnyal valamennyi család fotóalbumában helyet kapnak majd. Jövőre huszonöt éves lesz a klub, már most készülünk rá, hogy felejthetetlen élményt jelentő rendezvénnyel lepjük meg a város sportolni vágyó óvodásait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában