Cselgáncs

2023.05.13. 19:00

Vb – A győri Sipőcz Richárdot a címvédő állította meg.

A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd, a győri Széchenyi ESE sportolója a nyolcaddöntőben búcsúzott szombaton a dohai olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, amely egy bronzéremmel fejeződött be a magyarok számára.

kisalfold.hu

Sipőcz Richárd egy meccset nyert, egyet veszített a dohai vb-n.

Fotó: MW-archívum

A 22 éves dzsúdós – aki három bronzérmet gyűjtött eddig a World Tour-sorozatban – második mérkőzésén a címvédő kubai Andy Grandával szállt szembe. Eddigi két találkozójukon a karibi klasszis bizonyult jobbnak, másodjára a tavalyi vb-n verte meg Sipőczöt.

A katari csata négyperces alapideje csak intéseket hozott, a meddő tusakodás az aranypontig tartó hosszabbításban is folytatódott. A ráadásból két perc telt el, amikor a Széchenyi ESE sportolója beugrott egy térdelő dobásra, de nem tudta kibillenteni riválisát. A háromszoros pánamerikai bajnok viszont megkontrázta az akciót, egy külső horogdobással hanyatt döntötte Sipőczöt, és ipponnal nyert.

Sipőcz első meccsén, a 32 között az algériai Mohamed Szofiane Belrekával kezdett, aki Afrika-bajnokságokon hétszer állhatott dobogóra, és kétszer kontinensbajnoki címet szerzett. Első találkozójukon a a győri dzsúdós eleinte nehezen tudta megmozgatni a 32 éves óriást, aki egy ízben fojtással kísérletezett. A mérkőzés a harmadik percben dőlt el, amikor Sipőcz egy csípődobással az oldalára döntötte Belrekát, ezért vazaarit kapott, majd az akciót leszorítással folytatta, és a második vazaari már ippongyőzelmet ért.

A magyarok számára befejeződött a dohai vb, mivel a vasárnapi zárónapon rendezendő csapatversenyben már nem lesznek érdekeltek. A nyolc tagú küldöttség a 63 kilós Özbas Szofi révén egy bronzérmet szerzett, Pupp Réka (52 kg) ötödik, Ungvári Attila (GYAC, 81 kg) pedig hetedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában