Labdarúgás

2023.05.07. 19:29

NB II foci - Gyirmóti és mosonmagyaróvári győzelem - Csak az ETO nem szerzett pontot a megyei csapatok közül

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

ETO FC Győr–Kozármisleny 0–2
23. perc: Bartha L. éles szögből, közelről lőtt, Ruisz védte a labdát. 29. perc: Priskin adott pazar labdát Tubolynak, de ő lövés helyett cselezett, aztán a lesen álló Huszárnak passzolt. 
45. perc: Lacza labdát veszített a félpályánál, majd a meginduló Vogyicskával szemben szabálytalankodott. A győri támadó megkapta a második sárga lapját, és vele együtt a pirosat is. 
59. perc: Vogyicska nagyszerű labdát tálalt a leshatáron kilépő Vajdának, aki estében hat méterről a kapu bal oldalába lőtt. 0–1. 
86. perc: Turi bedobása után Bor lőtte be a labdát élesen a kapu elé, Fodor elvétette, a berobbanó Kun pedig négy méterről a léc alá lőtt. 0–2. 
Az első félidő alacsony színvonalú, kiegyenlített játékot hozott. Lacza szünet előtti kiállítása már jelezte, hogy nehéz folytatás vár az ETO-ra. A Kozármisleny jól használta ki az emberelőnyét és értékes győzelmet aratott a harmatgyenge hazaiak ellen. 
Az ETO szurkolói érthetően nehezen fogadták a vereséget, és még ennél is nehezebben a csapatuk mutatott játékát, és ennek markáns kifejezést is adtak. 
Antonio Munoz: – Csalódott vagyok a mai kilencven perc után. Még tizenegy emberrel is gyengén játszottunk. A játékosoknak nagyobb tiszteletet kell mutatniuk az ETO felé. Mindenképpen jobb teljesítmény kell az utolsó fordulókban.

Haladás–Credobus Mosonmagyaróvár 1–2
7. perc: Bal oldali támadás végén Illés elé került a labda, a támadó nyolc méterről, laposan a jobb sarokba lőtt. 0–1.36. perc: Molnár 19 méteres, jobb sarokra tartó lövését védte Heinrich. 
37. perc: Illés vezetgette a labdát, majd 20 méterről kilőtte a bal sarkot. 0–2. 
60. perc: Egy hosszú labdával Illés lépett ki, amikor Csonka a tizenhatoson belül feldöntötte. Sárga lap és tizenegyes! A büntetőt Végh félmagasan a jobb sarok felé lőtte, de Mursits a kapufára tolta a labdát. 
A szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, mégis a vendégek szereztek vezetést. A folytatásban is stabilan védekeztek az óváriak, a félidő lefújása előtt pedig Illés ismét megrázta magát és egy nem túl erő lövéssel ugyan, de kilőtte a bal sarkot. 
Szünet után az ex-ETO-s Csonka révén még szépített a Hali, de az Óvár megérdemelt győzelmet aratott. 
A kék-fehérek az edzőváltás óta még veretlenek. 
Király József: – Jó csapat otthonában sikerült bebiztosítani az NB II-es tagságunkat. Nehéz fél évet hagyunk magunk mögött. A játékosok jelesre vizsgáztak az utóbbi időszakban. Köszönjük a kiváló teljesítményüket.

Kazincbarcika–Gyirmót FC Győr 0–1
11. perc: Madarász jobb oldali beadása a keresztező Szekszárdi kezére pattant, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Soltész ballal a balra mozduló Megyeri mellett a kapu közepébe lőtt. 0–1. 
32. perc: Csörgő hibázott óriásit a jobb oldalon, így Csatári törhetett kapura. A védő a büntetőterületen belül buktatta őt, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Pálinkás ballal a kapu bal oldalára célzott, de Rusák nagy bravúrral hárított. 
Simon László: – Korán hát- rányba kerültünk, utána azonban kaptunk a sorstól egy lehetőséget, amivel azonban nem tudtunk élni. Más lehetett volna a meccs, ha berúgjuk a büntetőnket. A második félidőben uraltuk a játékot, de a felívelt labdák sem vezettek eredményre. 
Csertői Aurél: – Úgy kezdtük a találkozót, ahogyan elképzeltük, a vezetésünk után is voltak lehetőségeink. A győzelmünkhöz viszont kellett egy kapusbravúr is. Szünet után ellenfelünk felívelgette a labdát, amiben volt veszély, de szerencsére ki tudtuk védekezni. Egy góllal mindenképpen jobbak voltunk, így a győzelmünk megérdemelt. 
Vasárnap
Nyíregyháza–DVTK 1–1
Siófok–Budafok 2–1
Soroksár–Békéscsaba 1–0
Tiszakécske–Dorog 1–3
Ajka–Szentlőrinc 0–2
Csákvár–Szeged 1–1
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában