Kung-fu

2023.05.30. 12:15

Mosonmagyaróvári éremeső Perugiában

Mészely Réka

Az elmúlt napokban rendezték meg az olaszországi Perugiában a Dragon Open Competition versenyt, melyen 6 ország 530 versenyzője mérettette meg magát küzdelem és formagyakorlat kategóriákban.

A Mosonmagyaróvári Chang Shaolin Kung Fu Egyesület (MSK SE) hét versenyzője vett részt a megmérettetésen. Huszár Dominik, Szabó Márk, Tomasits Áron, Tonomár Edvárd és Tóth Martin light sanda küzdelemben, míg Árvai Botond és Lobitz Adél tradicionális pusztakezes formagyakorlat kategóriákban szerepeltek. A mosonmagyaróváriak remekeltek a nagy létszámú külföldi mezőnyben is: 6 arany- és 1 ezüstéremmel térhettek haza. 

Korábban Athénban az Acropolis Wushu Tournamenten 19 ország 960 sportolója indult. Az MSK SE versenyzői itt is szépen szerepeltek. A 6 óvári indulóból 4 versenyző első helyet vívott ki magának, egy versenyző harmadik helyezett lett. 

A folytatás izgalmasnak és munkával telinek ígérkezik. Június közepén kick-box Világkupán próbálnak szerencsét küzdelemben az egyesület rutinosabb versenyzői. Majd ősszel lesz a magyar bajnokság döntője, ahol szintén szép eredményekre számítanak.

Augusztus végén Kínában tartják a tradícionális kung-fu vb-t, amin Lobitz Adél kétszeres magyar bajnok képviseli Magyarországot és a mosonmagyaróvári klubot.

Ezek a szép sikerek nem valósulhattak volna meg SiFu Bugár Bertalan edző és SiFu Koszogovits Mihály magyarországi stílusvezető munkája, segítsége nélk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában