A megtett táv számít

2023.05.02. 12:03

Mosonmagyaróvár képviseli Győr-Moson-Sopront a Futókörök Napján

Az országban huszonöt helyszínen várják a futás kedvelőit május 21-én 9-17 óra között: a vármegyében Mosonmagyaróváron a Báger-tónál lehet rajthoz állni a Futókörök Napján.

Mészely Réka

- A Báger-ring 1100 méteres pálya, szép környezetben. A frissítésről gondoskodunk a programon. Lesznek, akik kihívásként több kört is futnak majd – emelte ki Takács László, a Strucc Futóklub Sport Egyesület elnöke.

Fotó: Kerekes István

A Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége felhívására csatlakozott Mosonmagyaróvár az idei Futókörök Napja programhoz, melynek részleteiről Iváncsics János mosonmagyaróvári alpolgármester és Takács László, a Strucc Futóklub Sport Egyesület elnöke számolt be.

– A Báger-ring futókör támogatásból jött létre, fantasztikus környezetben, és nagy népszerűségnek örvend. A Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége Mosonmagyaróvárt kérte fel, hogy csatlakozzon a Futókörök Napjához. A rendezvény szakmai szervezője a városban a Strucc Futóklub Sport Egyesület, mely futó rendezvények szervezésében tapasztalt. Május 21-én 9-17 óra között bármikor bárki csatlakozhat, akár egyesével, akár a családdal a közös futáshoz, várjuk a városlakókat és a környékbelieket egyaránt – hangsúlyozta Iváncsics János alpolgármester. Hozzátette: a sportegyesületeket is meghívták, így például rögtön az első órában rajthoz állnak az MKC kézilabdás lányai és a MOGAAC kosárlabdázói. A rendezvény egyébként igazi családi programnak ígérkezik, DJ maratonnal is.

Takács László arról beszélt, hogy ez egyfajta összemérés a résztvevő huszonöt település között, hiszen a nevezők és a megtett kilométerek száma alapján születik egy rangsor, ezt egy karóraszerű eszközzel tudják majd mérni. Helyszínenként a három legtöbbet futó résztvevőt sporteszköz-utalvánnyal jutalmazzák.

Nevezni majd a helyszínen lehet díjmentesen. A versenyközpont a Báger-tó melletti játszótérnél lesz, frissítőponttal. A helyi és környékbeli civil szervezetek, nyugdíjas klubok részvételére is számítanak, ahogy a vármegyéből is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában