A vitéz katonahősök és az 56-os forradalom mártírjainak emlékére

2023.05.30. 11:45

Győri Staféta középiskolások részvételével

kisalföld.hu

A Magyar Nemzetőrség „Török István” Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával idén huszadik alkalommal hirdeti meg közterületi futóversenyét. Céljuk, hogy az ifjúság bevonásával és részvételével ilyen módon is megemlékezzenek nemzetünk hőseire, különös tekintettel a két világháború vitézeire és többi hős katonájára, valamint az 1956-os forradalom 67. évfordulójára. 

A Győri Stafétán a város és környéke középiskoláinak diákjaiból álló 5-5 fős fiú és lány csapatok vesznek részt. A győztes csapat egy évig őrizheti a vándordíjat, Schima Bandi képzőművész alkotásának carrarai márvány másolatát. Az első három helyezett csapat kupát és utólag oklevelet, valamint valamennyi díjazott csapattag érmeket és az eseményre készített emblémás pólót kap. 

A verseny ideje, helye: 2022. június 2., péntek 10 óra, Bem téri futópálya. A vitézi hősi emlékoszlopnál ünnepélyes zászlófelvonással, koszorúzással és rövid üdvözlő beszéddel kezdődik a verseny. Nevezés: a helyszínen, részvételi szándékról előzetes telefon vagy e-mail értesítést kérnek a szervezők. E-mail: [email protected] Telefon: +36 309 370 290

Az esemény fővédnöke Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában