Torna

2023.05.28. 12:27

A győri Molnár Botond ezüstérmet nyert a várnai Challenge világkupán

kisalföld.hu

Molnár Botond a dobogó második fokán.

Kovács Zsófia aranyat, Mayer Gréta és a Győri AC tornásza, Molnár Botond pedig ezüstérmet nyert a várnai Challenge VK-n. Kovács felemáskorláton 14.166 ponttal szerezte meg az első helyet, Mayer 13.050 ponttal zárt, ez most a második helyhez volt elég. Molnár Botond talajon ezüstöt érő pontszáma: 13.833.

Kovács Zsófia elégedetten értékelt az eredményhirdetés után. „Elég jó gyakorlat sikerült felemáskorláton, örülök, hogy az Eb után egy VK-arannyal kezdtem. A kontinensbajnokság óta nem versenyeztünk, ám végig edzettünk. Jó hangulatú verseny volt.”

Mayer Gréta így látta a döntőt: „A célom az volt, hogy jobban teljesítsek a fináléban, mint a selejtezőben, és ez sikerült. Jó volt dobogóra állni. Ebben az évben a vb-re való felkészülés fontos szerepet kap. A kemény munkához ez a mostani dobogós helyezés is ad némi motivációt.”

Molnár Botond negyedikként jutott döntőbe talajon. „Örülök, hogy sikerült előrelépni. Nem volt rontásom, és így elviszem az ezüstöt. Pedig tartottam egy picit a mezőnytől, mert vannak itt elég jó talajosok.” – összegzett Molnár Botond, aki a VK zárónapján az ugrás döntőjében lesz érdekelt. Rajta kívül Czifra Bettina Lili a gerenda, Vecsernyés Dávid pedig a nyújtó fináléjában mutatja be gyakorlatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában