Torna

2023.05.25. 15:40

A GYAC versenyzője, Molnár Botond három szeren szerepel a Világkupán.

A törökországi Európa-bajnokság óta ismét versenyeznek a tornászok, nyolc tagú különítmény utazott el Bulgáriába, a várnai Challenge VK-ra.

kisalfold.hu

Molnár Botond három szeren, így korláton is indul a várnai Világkupán.

Fotó: Árvai Károly/MW-archívum

A nőknél Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makai Lilla és Czifra Bettina Lili, a férfiaknál pedig a Győri AC versenyzője, Molnár Botond, továbbá Bátori Szabolcs, Kiss Balázs és Vecsernyés Dávid indul.

A Magyar Torna Szövetség információi szerint csütörtökön rendezik az első selejtezős napot, (férfiak: talaj, lólengés, gyűrű; nők: ugrás, korlát), pénteken a másodikat (férfiak: ugrás, korlát, nyújtó; nők: gerenda, talaj). Szombaton és vasárnap pedig a döntőket tartják meg.

Laufer Béla, a férfi delegáció edzője elmondta, mindenki egészséges, és nagyon várják már a VK-t.

„Várna kifejezetten jó versenyhelyszín. Túl vagyunk egy sikeres edzésen, bízom benne, hogy mindenki kellőképpen felpörög a selejtezőre” – fogalmazott a szakember.

Trenka János, a női delegáció edzője szerint egyrészt még picit visszanyúlnak az Eb-ig, de a cél a jó gyakorlatok kivitelezése.

„Igyekszünk ismét versenyhelyzetben lemodellezni mindazt, amit az Eb-n nem tudtunk megcsinálni. Összességében felszabadult versenyzésben reménykedek, és minél több hibátlan gyakorlatban” – mondta az edző.

A szerleosztás – Férfiak, Bátori Szabolcs: talaj, lólengés, gyűrű, ugrás. Molnár Botond: talaj, ugrás, korlát. Kiss Balázs: lólengés, gyűrű, korlát, nyújtó. Vecsernyés Dávid: nyújtó. Nők, Kovács Zsófia: ugrás, felemáskorlát. Mayer Gréta: ugrás, talaj. Makai Lilla: felemáskorlát, gerenda. Czifra Bettina Lili: gerenda, talaj.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában