48 játékos

2023.04.24. 21:32

Téten is hódít a darts - mutatjuk az amatőr verseny legjobbjait - fotó

Április 22-én lezajlott a Téti Darts Club immáron harmadik páros amatőr dartsversenye, melyre 24 csapat nevezett összesen 48 lelkes amatőr játékossal. A verseny népszerűségét mutatja, hogy nemcsak Tétről és környékéről, hanem Koroncóról, Eneséről, Győrből, Pápáról és Veszprémből is érkeztek nevezők. A csoportmeccsek utáni kieséses szakasz magas színvonalú, már-már félprofi meccseket hozott.

kisalfold.hu

A téti verseny legjobbjai.

A döntőben az első hely sorsa végül egy győri és egy veszprémi csapat között dőlt el, ahol az előbbi győzedelmeskedett, így Árki Kristóf és Kacz Szilárd hazavihették a legnagyobb serleget.

A Téti Darts Club (TDC) egy fiatal egyesület, melynek tagjait a darts iránti érdeklődés hozta össze. A téti önkormányzat segítségével a város kultúrházában klubhelyiséget is sikerült kialakítani, ahol biztosítva van az edzési lehetőség. Egész évben van mód a versenyzésre is, hiszen a klub 2023-ban egy 12 fordulós egyéni versenyt is bonyolít amatőrök számára, havi egy fordulóval. A sorozatnak nagy döntő vet majd véget decemberben.

A téti verseny legjobbjai.

A TDC célja, hogy lehetőséget biztosítson a játékra nemcsak Tét város, hanem a környék darts rajongóinak és azoknak akik szeretnék kipróbálni a versenyzést. Hosszú távú terveik között szerepel az is, hogy a helyi gyerekekkel is megismertessék, megszerettessék ezt a sportot, ami nemcsak a koncentrációt fejleszti hanem a matematikai képességeket is.

A klub vezetősége szívesen látja és segíti az érdeklődőket - közölte a téti egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában