Elődöntő

2023.04.06. 21:22

NB I kosárlabda - Sima rajt-cél győzelemmel kezdte az elődöntőt a Sopron

kisalfold.hu

Forrás: hunbasket.hu

Sopron Basket–Atomerőmű KSC Szekszárd 83–58 (25–11, 15–15, 22–14, 17–16)

Sopron, női, NB I, elődöntő, 1. mérkőzés, 1300 néző. V.: Tőzsér, Frányó, Varga-Záray.
Sopron: TURNER 15, Fegyverneky 6, CZUKOR 8/3, BROOKS 18/6, MAGBEGOR 14. Cs.: KUNEK 15/9, Böröndy 1, Sztankovics 4, Sitku 2. Edző: Gáspár Dávid.
Szekszárd: STUDER 10, WALLACE 18/9, Dudasová 8, Mányoky 2, Goree 6. Cs.: KRNJICS 8, Miklós 1, Boros, Holcz, Bálint 5/3, Horváth D. Edző: Djokics Zseljko.

Érezhető volt a tét, több mint másfél perc kellett az első kosárhoz, Magbegor közelről a hazaiaknak szerzett vezetést. Négy perc elteltével az is állhatott volna az eredményjelzőn: Magbegor–Szekszárd 6–0. Hiába kért időt Djokics, Turner és Czukor pontjaival a szakasz derekán 13–0-ra vezetett az ellentmondást nem tűrő, lehengerlő játékkal kezdő Sopron. Wallace triplából szerezte az első szekszárdi pontokat, de Brooks azonnal felelt rá hármassal. A negyed hajrájában állandósult a 10 és 15 pont közötti hazai vezetés. Ez nőtt 17-re a második szakasz elején Kunek triplája és Fegyverneky duplája után, Wallace egy látványos duplával – tudat alatt persze – a tenisz szerelmeseinek is kedveskedett 30–15-re alakítva az állást. Szünetig Brooks vezérletével tartotta magabiztos előnyét a Sopron.

Emlékeztek a rigmusokra

A szünetben köszöntötték az első soproni bajnokcsapatot, amely 30 éve lett aranyérmes. Fel is hangzott a régi, jól ismert Nincs is mese, SVSE-rigmus. Bár többen, így a szakvezető, Magyar András és Balogh Judit nem tudtak eljönni, azért nagy taps fogadta többek között Csávás Andreát, Galavics Edinát, Winter Ilonát, valamint az akkori csapat másodedzőjét, Meszlényi Róbertet, valamint a technikai és az ügyvezetőt, Szabadvári Jánost és Bácskai Kornélt. Ez utóbbi köszöntő szavaiban először "tesztelte" a szurkolókat, emlékeznek-e a régi rigmusokra – emlékeztek –, majd kiemelte: örül annak, hogy a most ünnepelt társaság elindíthatta a soproni női kosárlabdát azon az úton, amely tavaly az Euroliga-diadallal ért a csúcsra.

Az elődöntő második félideje túl sok izgalmat nem hozott, szép megoldásokat annál inkább. Brooks, Kunek, illetve Wallace szép triplákat dobott, a Sopron pedig magabiztos rajt-cél győzelemmel kezdte az elődöntő sorozatot. 

Folytatás hétfőn Szekszárdon.

Gáspár Dávid: – Fantasztikus közegbe érkeztünk meg, ahogy beléptünk a csarnokba. Érezhető volt az, hogy szurkolóink borzasztóan készülnek a csatára, egyúttal jó volt látni a harminc évvel ezelőtt bajnoki címet szerzett csapatot, akiknek ezúton is gratulálunk. Igyekszünk a nyomdokaikban maradni és folytatni a sikereket. Alapvetően elégedett vagyok a csapat játékával. Támadásban és védekezésben is koncentráltak és motiváltak voltunk. Holnaptól már a következő kihívásra készülünk. Szekszárdon új mérkőzés kezdődik. Tudjuk, milyen nehéz ott játszani, fejben erre fel kell készülnünk. Köszönjük még egyszer szurkolóinknak a támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában