Női kosárlabda

2023.04.15. 17:12

NB I – A címvédő Sopron Basket került előnybe a döntőben a SERCO UNI Győrrel szemben - sok-sok fotó

A Sopron Basket 80–68-as győzelmet aratott a SERCO UNI Győr ellen a női kosárlabda NB I döntőjében, mely három nyert mérkőzéséig tart. A párharc így kedden 18 órakor 1–0-ás soproni vezetésről folytatódik a győri egyetemi csarnokban.

kisalfold.hu

A fehér mezes soproniak győzelme nem forgott veszélyben.

Fotó: Nagy Gábor

Sopron Basket–SERCO UNI Győr 80–68 (24–15, 18–18, 15–13, 23–22)

Sopron, NB I-es női döntő, 1. mérkőzés, 1200 néző. V.: Földházi, Goda, Varga-Záray.

Sopron: Fegyverneky 7/3, TURNER 8, Czukor 7/3, BROOKS 25, MAGBEGOR 19. Cs.: Böröndy 2, Kunek 8/3, Stankovic 4. Edző: Gáspár Dávid.

UNI Győr: ELLENBERG 28/6, Dubei 7, Dombai 5/3, Török Á., Williams 2. Cs.: OROSZOVÁ 13/3, Varga Zs. 3/3, Ruff-Nagy D. 10/6, Weninger. Edző: Cziczás László.

Több mint másfél percet kellett várni a finálé első kosarára, Magbegor szerezte, de gyorsan jött a válasz Ellenbergtől. A folytatásban 2–4 ponttal vezettek a hazaiak, viszont Ellenberg ellen faultoltak hárompontos kísérletnél, a büntetőivel egy pontra feljött az UNI Győr (8–7), majd a negyed közepéhez közeledve átvette a vezetést (10–11). A Sopron nem hagyta magát, és Kunek triplájával négy ponttal ismét ellépett (17–13), a negyed végére pedig tovább nőtt a különbség, ráadásul Török Ágnes már négy személyi hibánál járt (24–15).

Ellenberg triplával nyitotta a második negyedet, Brooks duplával felelt. Elvesztette a játék ritmusát a Sopron, támadhatott az egyenlítésért a vendéggárda, de gyorsan megint hat pont lett a két csapat között (30–24). Időt is kért Cziczás László. A 16. percben elléptek tíz ponttal a zöld-sárgák (36–26). A nagyszünetben 42–33 volt a Sopron Basket javára.

Brooks-kosárral és Czukor-triplával folytatódott a mérkőzés a fordulás után (47–33). Williams szerezte a negyed első győri kosarát. Oroszová kosarával 51–44-re módosult az állás, Gáspár Dávid kért időt. A folytatásban megint tíz pont fölé nőtt a soproni előny, a zárószakasz előtt 57–46 volt a soproniaknak.

Dubei kosárral nyitotta a negyedet, Williams pedig megkapta ötödik személyi hibáját. Kicsit megint nőtt a különbség (64–50).  Török Ágnes is kipontozódott, így a palánk alatt eléggé leszűkültek a vendégek lehetőségei. Oroszová szerzett két kosarat, egyet távolról, egyet pedig centerpozícióból (66–54). Gáspár Dávid megint időt kért, Ellenberg büntetőivel újra a lélektani határ közelébe került az UNI Győr (66–56), de Varga Zsófiát is megkapta ötödik személyi hibáját. A hátralévő időben már nem módosult jelentősen az állás, a Sopron Basket összességében magabiztosan nyert.

Gáspár Dávid: – Örülök a győzelemnek, ez az egy pozitívum. A játék képével nem vagyok elégedett. Sokkal okosabban is játszhattunk volna, a győriek keményen tartották magukat. A következő meccsen nem lesz elég az öt perc jó játék.

Cziczás László: – Gratulálok a soproniaknak. Megérdemelten szerezték meg az első győzelmet. Az első negyedben sok buta faultunk volt. Olyan különbség alakult ki, ami után végig futnunk kell. Utána rendeztük a sorokat, három negyeden keresztül viszont lépést tudtunk tartani a soproniakkal, ami azt gondolom, nagy szó. Centerposzton alulmaradtunk, erre ki kell találnunk valamit a második meccsre.

Ezi Magbegor: – Négy kemény negyed volt, de összességében kiegyenlített volt a csata. A győriek biztosan változtatnak majd a játékukon, így nekünk is kell majd, illetve maradni annál, ami működött.

Aaryn Ellenberg: – Negyven percig nagyon kemény meccs volt, sok hibát követtünk el, ezeket kell kijavítanunk a következő mérkőzésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában