Vb-re készülnek

2023.03.23. 17:51

Női jégkorong – Három győri nevelés a bő keretben

Odnoga Lotti, Faggyas Lilla és Gengeliczky Dorottya személyében három ETO HC-nevelés is helyet kapott Pat Cortina bő vb-keretében.

kisalfold.hu

Odnoga Lotti

Fotó: Árvai Károly

Mint arról a jegkorongblog.hu beszámolt: a hétvégi EWHL Final Four után már csak huszonöt játékos reménykedhet a világbajnoki szereplésben.

A női válogatott stábja 29 játékost nevezett meg, akik ott lehetnek Bramptonban – áll a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján megjelent hírben. Mint az kiderült, a jelenlegi névsort március 26-án, az EWHL négyes döntője után leszűkítik 25 tagúra. A világbajnokságra húsz mezőnyjátékos és három kapus nevezhető.

A keretben jelenleg ott van a győri nevelésű Odnoga Lotti (Univ. of St. Thomas – USA), Faggyas Lilla (HKB) és Gengeliczky Dorottya (OHA – Kanada).

A lányok március 28-án utaznak el Kanadába, ahol március 31-én Japánnal, április 2-án Németországgal gyakorolnak. Magyarország női válogatottja helyi idő szerint április 6-án, csütörtökön 19 órakor, magyarországi idő szerint pénteken hajnali 1 órakor Franciaország ellen kezdi meg szereplését.

A magyarok csoportmeccsei – Április 6., csütörtök, 19.00 (magyar idő szerint: április 7., 1.00): Magyarország–Franciaország. Április 8., szombat, 11.00 (17.00): Magyarország–Svédország. Április 10., hétfő, 11.00 (17.00): Magyarország–Finnország. Április 11., kedd, 11.00 (17.00) Magyarország–Németország.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában