Labdarúgás

2023.03.27. 07:26

Megyei foci - Pontot szerzett a Kapuvár Vitnyéden, tovább robog a Koroncó - eredmények, nyilatkozatok

Vitnyéden a hazaiak talán kicsivel közelebb álltak a győzelemhez.

kisalfold.hu

Vitnyéd–Kapuvár 2–2 (2–2)
Vitnyéd, 500 néző. V.: Radasics.

Vitnyéd: Görög B. – Szalai A. (Enyedi), Hécz, Tamás, Gaál, Varga G., Papp Richárd, Kalmár, Bata (Sajtos), Simon M., Szakács M. (Nagy Zs.). Edző: Kiss Ákos.

Kapuvár: Vass G. – Horváth P., Szalai Cs., Böcskör (Póczik), Szabó T., Matetits, Horváth K. (Schillinger), Árki, Reizer, Rózsavölgyi (Papp Roland), Németh B. Edző: Csermelyi Imre.

Gsz.: Szakács M., Varga G., ill. Matetits, Horváth K.
Kiállítva: Vass G. (21.).

Szépszámú közönség előtt a Vitnyéd legfiatalabb focistái kísérték fel a csapatokat a pályára. A 7. percben Tamás egyéni megmozdulása után egy tökéletes ütempasszal ugratta ki Szakácsot, aki a kimozduló Vass mellett a kapuba gurított. 1–0. A 16. percben egy kapu előtti tömörülés után Matetits eszmélt a leggyorsabban, és a hálóba lőtte a labdát. 1–1. Öt perccel ezután Szakács tört kapura, de a kimozduló Vass elütötte, amiért a játékvezető azonnal kiállította. A 31. percben tetszetős hazai támadás végén a védők által röviden kivágott labdát Varga G. 25 méterről kapásból, védhetetlenül lőtte kapura, amely a kapufáról vágódott a hálóba. 2–1. A 41. percben egy rosszul sikerült hazaadás után megítélt büntetőt Horváth K. lőtt a kapu jobb alsó sarkába. 2–2. A két „gödörben” lévő csapat mérkőzésének külön pikantériát adott, hogy a vendégeket első alkalommal a vitnyédiek előző sikeredzője, Csermelyi Imre dirigálta. A hazaiak türelmesen, nagy akarattal küzdötték végig a mérkőzést és a kialakított helyzetek alapján közelebb álltak a három pont megszerzéséhez, de a döntetlen igazságosnak mondható.

Jók: Szakács M., Hécz, Varga G., Kalmár, Szalai A., ill. mindenki.

Kiss Ákos: – Sok néző előtt, jó időben, rangadóhoz méltó, parázs mérkőzésen kitűnően játszottunk egy jó csapat ellen. Sok sikert kívánok a Kapuvárnak és Csermelyi Imrének egyaránt.

Csermelyi Imre: – A korai kiállítás nagy- mértékben csökkentette a lehetőségeinket, ennek ellenére játékosaim mindent beleadva az utolsó percig küzdöttek. A hozzáállás biztató lehet a jövőre nézve. Korábbi csapatomnak és vezetőedzőjének is nagyon sok sikert kívánok.

Credobus Tehetségközpont–Győrújbarát 3–1 (1–1)
Mosonmagyaróvár, 150 néző. V.: Horváth M.

Mosonmagyaróvár II: Germán – Gaál-Horváth (Németh N.), Pandur, Tál, Tifán-Péter, Buglyó, Kocsis G. (Szokolics), Tankovics (Baróti), Borsodi (Kocsis Z.), Nagy, Szimhardt (Svarda). Edző: Laczkó János.

Győrújbarát: Koncz – Rácz, Kövecses (Lakatos), Buza (Kiss Á.), Kugler, Varga Zs., Kertész, Varga Á. (Koroknai), Tóth M., Gere, Pintér. Megbízott edző: Farkas László.

Gsz.: Borsodi, Tankovics, Svarda, ill. Tóth M.

A második félidőben a vendégek továbbra is szervezetten védekeztek, azonban egy kapushiba és a fokozódó hazai fölény után eldőlt a mérkőzés.

Jók: Tál, Tifán-Péter, Buglyó, Tankovics, ill. Kertész, Pintér.

Laczkó János: – Taktikus ellenféllel találkoztunk, amely kellemetlen felfogásban játszott. A mérkőzés nagy részében irányítottuk a játékot és csapatként egy reális eredményt értünk el, ami szép gólokkal párosult.

Farkas László: – Sajnos ezúttal is rúgattunk két gólt az ellenféllel, ezért pont nélkül maradtunk a gyorsan és szervezetten játszó hazaiakkal szemben. A kimaradt helyzetek miatt is lehet hiányérzetünk.

Abda-VVFK Bau–SFAC 1900 4–0 (4–0)
Abda, 250 néző. V.: Erdélyi.

Abda: Polócz – Tóth K., Korsós, Éri (Gál), Kerékgyártó (Magyar), Maidics, Peczár (Vígh), Kantó (Szekeres), Szűcs G. (Bodor), Wágenhoffer, Balogh L. Edző: Knauz Csaba.

SFAC: Tóth O. – Kelemen D., Varga Sz. (Nyerges), Honyák, Novacek (Csóka), Ratatics, Matolcsi, Zámbó (Majoros), Baranyai, Barkovics, Dancsecs. Edző: Ágoston Zsolt.

Gsz.: Maidics (2), Kerékgyártó, Wágenhoffer.

A hazai csapat helyzetei felét értékesítve megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Jók: mindenki, ill. senki.

Végh Miklós szakosztályvezető: – Gratulálok a csapat első félidei, gólra törő játékához, amivel teljes mértékben eldöntöttük a mérkőzést. A második félidőben szaknyelven szólva lecsorgattuk a hátralévő időt.

Ágoston Zsolt: – Az első félidőben a hazai csapat lerendezte a mérkőzést. Pozitívum, hogy a második félidőben próbáltunk játszani és nem kaptunk további gólokat. 

Üstökös FC Bácsa–Pannonhalma-Horn 4–0 (1–0)
Győr, 100 néző. V.: Krasznai.

Bácsa: Kürnyek – Bakus, Józsa (Bauer), Nyíregyházky, Szabó Z., Schillinger, Kalmár, Serfőző (Rigó), Bányai (Gerencsér), Nagy M., Ferenczi. Edző: Rozmán László.

Pannonhalma: Baki II B. – Baki I B., Németh L. (Turi), Csányi, Fülöp, Enyingi (Tóth B.), Bene, Fördős, Korsós, Tölgyesi-Gál, Kiss G. Edző: Karácsony Tamás.

Gsz.: Szabó Z. (2), Ferenczi, Rigó.

A félgőzzel játszó hazaiak sima győzelmet arattak a vereség elkerüléséért érkező vendégek ellen.

Jók: Szabó Z., Schillinger, Ferenczi, Józsa, ill. Tölgyesi-Gál, Csányi, Fördős.

Rozmán László: – Közepes játékkal is magabiztosan győztünk egy szervezetten játszó csapat ellen.

Karácsony Tamás: – Megtépázott csapatunk becsülettel helytállt, úgy gondolom. Nagyobb problémának azt látom, hogy a sérülések meghatározzák a következő fordulókat is. Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. 

Caola SC Sopron–Gönyű 5–1 (3–1)
Sopron, 350 néző. V.: Vadász.

SC Sopron: Luisser – Auer, Csonka, Bokor (Sulyok), Balogh F. (Honfi), Kovács O., Fendrik (Baumgartner), Illés, Szabados (Bokán), Kovács A., Németh E. (Kalász). Edző: Bücs Zsolt.

Gönyű: Rom – Puter, Balog Z., Kovács-Gadanecz, Tarcsa, Vörös, Sipőcz, Sovány, Kertész (Bodó), Fodor (Altrichter), Böcz (Szilágyi). Edző: Harcz István.

Gsz.: Szabados (3), Kovács A., Fendrik, ill. Böcz.

Közönségszórakoztató játékkal és látványos gólokkal örvendeztette meg a hazai csapat a hálás szurkolótáborát. A gólarány növelését a vendégkapus kitűnő védései akadályozták meg. A mezőny legjobbja a nagy rutinnal rendelkező játékvezető volt.

Jók: Szabados, Kovács A., Balogh F., Auer, ill. Rom, Tarcsa, Puter, Vörös.

Bücs Zsolt: – Kitűnő játékvezetés mellett jól játszottunk a mérkőzés nagy részében. Sajnálom a sok kimaradt helyzetet.

Harcz István: – Ziccereink voltak, tizenegyeseket nem kaptunk meg, csapatunk becsülettel küzdött, mindenkit dicséret illet, gratulálok a hazaiaknak.

Koroncó–DAC Nádorváros 6–2 (3–1)
Koroncó, 100 néző. V.: Vöcsei L.

Koroncó: Kokas – Bodó, Molnár M., Nagy B., Bieder, Lampert, Vörös Torma (Herold), Böröczky, Orbán (Venczel), Molnár T. (Horváth R.), Csizmadia. Edző: Jäkl Antal.

DAC: Szebényi – Virág, Kurucz, Tóth P., Pintér, Samodai, Forgó, Szabó Á. (Pataki), Németh B., Keszei, Gál. Edző: Germán Ferenc.

Gsz.: Venczel (2), Vörös Torma (2), Molnár T., Böröczky, ill. Szabó Á., Kurucz.

A hazai csapat szokatlan összeállításban is otthon tudta tartani a három pontot, bár a mérkőzés egyes periódusaiban úgy tűnt, hogy a DAC pontot lophat.

Jók: Csizmadia, Venczel, Böröczky, ill. mindenki.

Jäkl Antal: – Gyenge napot fogtunk ki, saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést.

Germán Ferenc: – Az eredmény ellenére is jó teljesítmény nyújtottunk, három-kettőnél kicsit ráijesztettünk a leendő bajnokra.

Sza-Bi Qualit-Ménfőcsanak–Lipót Pékség 1–1 (1–0)
Ménfőcsanak, 150 néző. V.: Lukácsi Cs.

Ménfőcsanak: Takács N. – Kalmár, Hidvégi, Bessenyei, Kiss L., Ortó (Szűcs D.), Vayer, Madarász, Szilvágyi (Kelemen), Horváth Cs., Horváth A. Edző: Hannich Péter.

Lipót: Takács B. – Nyakas, Kapa Márkó, Szabó Sz., Pankotai, Veller, Posta, Benkovich, Széles (Detrik), Kapa Martin, Androsch. Edző: Cseri Mihály.

Gsz.: Vayer, ill. Kapa Martin.

Mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, így a két csapat között nem mutatkozott meg a táblázaton elfoglalt helyezésbeli különbség. Jók: Hidvégi, Vayer, Szilvágyi, Horváth Cs., ill. Posta, Kapa Martin.

Hannich Péter: – Számunkra minden pont létkérdés, ezt az egy pontot bónusznak gondolom. Remélem, ezzel elindulunk felfelé, mert úgy láttam, hogy ma már csapatként funkcionáltunk.

Cseri Mihály: – Nem tudtuk eredményesen zárni a hetet, mivel gyengén futballoztunk, így a hazai csapat teljesen megérdemelten tartotta otthon az egy pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában