Sportpolitika

2023.03.27. 15:51

Kikérik a győri sporttanács tagjainak a véleményét

A napokban tartotta idei első ülését a Sportügyi Tanácsadó Testület, mely 2021 nyarán alakult meg dr. Dézsi Csaba András polgármester kezdeményezésére. A testületet Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármestert vezeti.

kisalfold.hu

„A megalakulás óta pár alkalommal ültek össze a testület tagjai, most úgy éreztük, ismét szükséges összejönni, hiszen vannak pozitív dolgok, így például jó hír, erről már korábban nyilatkoztam is, hogy Győr költségvetésében idén több pénz jut a sportra. Elsősorban ezzel kapcsolatban szeretnénk kikérni a tanácstagok véleményét, hogy a százmillió forintos pályázati lehetőséget milyen szempontok alapján osszuk ki. Tavaly ez a lehetőség elmaradt, míg korábban nem volt szokás, hogy kikérjük a sportban érintettek véleményét. Most azonban kíváncsiak vagyunk arra, hogy a legilletékesebbek mit javasolnak, milyen módon írjuk ki a pályázatot. Az idő sürget, szeretnénk az év közepén kiírni a pályázatot, mellyel a győri egyesületeket és a Győrben sportolni vágyókat szeretnénk támogatni” – mondta Radnóti Ákos, aki a közeljövőben rendezendő nagy győri sporteseményekről is beszámolt a testület tagjainak.

„Augusztusban shotokan karate-vb, szeptemberben az első Győri-rali lesz a városban. Jövőre sportlövő EB-nek adunk otthont. Ezekről is tájékoztattam a tagokat, ahogyan a gyerekek sportolási lehetőségeiről, így az ukidóról, az ovikoriról, az ovilovagásról, illetve az ősztől újrainduló oviúszásról is. Kiemelt figyelmet fordítunk a gyerekekre, hogy minél többen ismerjék és szeressék meg a sportot, ehhez az önkormányzat komolyan hozzájárul a programok finanszírozásával” – tette hozzá az alpolgármester.

A tanács tagjai – Csengeri Mária (a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum igazgatója), Arnold Csaba (a Városi Torna Szövetség tiszteletbeli elnöke, a győri DAC elnöke), Ábrahám Csaba (a Győri Vízisport SE elnöke), Derczó Tibor (a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola igazgatója, az Üstökös FC Győr kommunikációs igazgatója), Kertész Tamás (a Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Kar Sporttudományi Tanszék egyetemi tanársegédje, az Emberség DSE elnöke), Kovács János (a Vital Judo Klub elnöke), Vanyus Attila (a Győr ETO KC örökös tiszteletbeli elnöke, ügyvezetője), Vincze Ottó (a Külgazdasági és Külügyminisztérium tanácsadója, a Sporttech Hungary Exportfejlesztési Program miniszteri megbízottja) és Radnóti Ákos (sportért is felelős alpolgármester, a tanács elnöke).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában