Búcsúzott a címvédő

2023.03.17. 21:06

Kosárlabda - Kiesett az Euroligából, de nagy tapsot kapott a Sopron Basket

A remek hangulatban kezdődő találkozó első percei Cakir és Brooks dobópárbaját hozták. A Sopron klasszisa előbb a támadóidő utolsó pillanatában szorongatott helyzetből, amolyan súlylökő mozdulattal, majd kétszer a dobásba szépen beleállva szerzett triplát.

kisalföld.hu

Eredmény, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Sopron Basket-Fenerbahce (török) 62-82 (19-32, 19-17, 10-16, 14-17)

A magyar csapat legjobb dobói: Brooks 21, Magbegor 15, Kunek 8.

A túloldalon Stewart, majd MbBride is triplát dobott. Hiába sziporkázott Brooks, s dobta csapata első 11 pontját, a vendégeknek mindenre volt válaszuk. A szakasz közepén Gáspár időkérése után Magbegor vette vállaira a Sopront. A negyed hajrájában pályára lépő Vandersloot-ot füttykoncert fogadta, de ez nem zavarta abban, hogy triplát dobjon. A szakasz végén minden támadásukat kosárral, a szakaszt pedig  13 pontos előnnyel zárták,a törökök.

A második etapot 6-2-vel kezdte a Fener, amelynek a 13. percre fordulva 8  játékosának volt pontja - soproni oldalról csak Brooks és Magbegor volt eredményes. Kunek 1 büntetőjével, Magbegor, dupláival és Czukor triplájával egy 8-1-gyel 10-re feljöttek a hazaiak. Megzavarodtak a vendégek,  de a Sopron ziccereket hibázott, Meeseman révén tartotta 10 pont körüli előnyét a Fener.  A félidő hajrájában Kunek hármasa és Magbegor újabb ziccere után 7-re csökkent a hátrány. A félidő végén Meeseman kosara után alapvonali bedobásból Stewart-nak adott "gólpasszt" a Sopron,  így 11 pontos vendég előnnyel fordultak a felek.

A második félidőt Meeseman és a triplát is szerző Stewart révén 11-0-s három és fél perccel kezdve 20 pont fölötti előnyre tett szert a Fener. Brooks közel 4 perc elteltével büntetőkből szerezte az első hazai pontokat. A Sopron első szünet utáni akciókosarát a harmadik negyed derekán bátor betörésből Böröndy szerezte, s ezzel 20 ponton belülre került a Sopron. Az utolsó másfél negyedben hiába volt időnként pontatlan a Fener és akadt pár szép támadása a Sopronnak, a török sztárcsapat biztosan győzött, így a címvédő Sopron nem lesz ott az Euroliga idei négyes döntőjében. A sima hazai vereség ellenére a soproni szurkolók felállva tapsolták kedvenceiket.

Gáspár Dávid: - Szomorúan, de el kell ismernem, jobb volt a Fenerbahce. Az első negyedben mind támadásban, mind védekezésben erődemonstrációt tartottak, szinte dobást sem hibáztak. Annak azért örülök, hogy volt tartásunk és az első félidőben még vissza tudtunk jönni tíz ponton belülre, de szünet után - bár mindent megpróbáltunk - kinyílt az olló.

Továbbjutott: Fenerbahce 2-0-val.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában