Asztalitenisz

2023.03.30. 14:16

GYAC-éremeső az olasz paraversenyen

A közelmúltban rendezték meg az Italia Masters Open para Világkupát Lignanóban, melyen a GYAC Aréna asztaliteniszezői 2 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzérmet szereztek.

kisalfold.hu

Jól szerepeltek a győri para-asztaliteniszezők.

A 33 országot felvonultató paralimpiai kvalifikációs versenyen Csonka András Berecki Dezsővel párban és Szvitacs Alexával vegyes párosban aranyérmes lett. Berecki egyéniben harmadik lett. Szvitacs egyéniben és párosban a brazil Costa oldalán egyaránt második lett, míg Arlóy Zsófia egyéniben ezüst-, az angol Pickarddal párosban bronzérmes lett – számolt be a Világkupán elért eredményekről Vígh Zsolt szövetségi kapitány.

A GYAC Aréna versenyzői sűrű időszak előtt állnak. A válogatottjaik szlovén és lengyel Világkupán küzdenek a párizsi paralimpiáért.

Április 6-án Szarvason az országos utánpótlás-bajnokságon szerepelnek az U11-es és az U13-as versenyzők. Április 14. és 16. között a GYAC Aréna szervezésében rendezik meg a Reménységek elnevezésű nemzetközi versenyt a Cluba Aréna Győrben. Itt Péntek Gábor, a magyar U10-es ranglista 3. helyezettje képviseli a klub színeit.

Az extraligás női csapat Kiskunmajsán folytatja a bajnokságot, a csapatban Szvitacs Alexa személyében parasportoló is helyet kap.

Az NB I-es csapat – itt Arlóy Zsófia a parasportoló – pedig április 22–23-án, Győrben lép asztalhoz, hogy tornarendszerben küzdjön meg az újabb pontokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában