Zöld-fehér szív

2023.03.12. 18:42

Foci NB II - Az ETO nyerte a vidéki klasszikust Pécsen - szinte végig emberhátrányban játszottak a győriek

A 20. percben szerzett győri gól el is döntötte a mérkőzés sorsát.

kisalfold.hu

Fotó: Kovács Liliána (BAMA)

NB II

PMFC–ETO FC GYŐR 0–1 (0–1)

Labdarúgó NB II., 27. forduló. Pécs, Újmecsekalja, 1300 néző. V.: Derdák Marcell (Huszár, Király).

PMFC: Helesfay – Svedyuk (Major, a szünetben), Rácz (Szabó M., 63.), Pejovics, Katona (Majnovics, a szünetben) – Kesztyűs, Krausz – Gera (Orbán, 89.), Kocsis, Kártik (Harsányi, a szünetben) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács, Fodor, Keresztes, Csontos – Kiss M. (Papp, 79.), Kiss Bence (Óvári, 79.) – Szendrei (Kiss Balázs, 66.), Vitális, Babati (Szujó, 21.) – Borsos (Morinigo, 66.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Gólszerző: Szendrei (20.).

Kiállítva: Keresztes (14.). 

4. perc: Keresztes hátra könyökölt Gera fejére a félpályánál, a  játékvezető azonnal kiállította a győri védőt.

20. perc: A jobbszélen kiugró Babati passzolt a középen érkező Szendreihez, aki pár lépés után 7 méterről, a kimozduló kapus mellett a háló jobb oldalába bombázott. 0–1.

37. perc: Pejovic és Borsos ütközése után a győri támadó orra vére eleredt. a pécsi játékos megúszta egy sárga lappal.

75. perc: Szabó hat méterről gurított kapura Kovácsik mellett, ám Szujó két méterrel a gólvonal elől kirúgta a labdát az üres kapu elől.

A zöld-fehér csapat végig nagyot küzdve, olykor jól is játszva győzött a dobogós Pécsnél. Kovácsik biztos kézzel védett és a többiek is megtették a magukét.

Tímár Krisztián: - A jogos kiállítás után nehéz helyzetbe kerültünk. Rögtön utána viszont egy szép kontrából megszereztük a vezetést. Büszke vagyok a csapatra, óriásit küzdöttek a fiúk, mindenki átérezte ennek a mérkőzésnek a fontosságát és úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk, hiszen emberhátrányban is több helyzetet tudtunk kialakítani és a döntő pillanatokban hátul stabilak voltunk, több fontos mentést is bemutattak védőink.

A végén célfutball játszottunk, de nekünk ez egy fontos három pont volt. Gratulálok a csapatnak, nagy szívről tettek tanúbizonyságot.

A 27. forduló további eredményei:

Szentlőrinc–Kozármisleny 1-1, Békéscsaba–Budafok 2-0, Szeged–Soroksár 1-0, Tiszakécske–Siófok 1-0, Ajka–Haladás 2-1. Kazincbarcika–Nyíregyháza 1-1, Hétfő: MTK–DVTK, 19.00.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában