Női kézilabda

2023.03.21. 19:21

Egy fiatal tehetség Varga Emília érkezik nyáron Mosonmagyaróvárra

A jobbszélső Udvardi Laura, a kapus Hadfi Gréta és a balszélső Schatzl Natalie után a Motherson-Mosonmagyaróvár negyedik új játékosa Varga Emília lesz a 2023-2024-es szezonban. A tizennyolc éves, junior válogatott balátlövő a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatából érkezik a nyáron Mosonmagyaróvárra.

kisalfold.hu

Forrás: MKCSE.hu

- Nyolc évesen a Győri ETO KC-ban kezdtem kézilabdázni, ahol Pánczélné Ruskó Katalin volt a nevelőedzőm - kezdte a bemutatkozást Varga Emília. - Az általános iskola befejezése után viszont a NEKA akadémistája lettem, ahol most a negyedik évemet töltöm. Szerepeltem az utánpótlás csapatokban, a felnőtt másodosztályban és egy kis tapasztalatot szereztem már az élvonalban is. Voltam serdülő és ifjúsági válogatott, jelenleg pedig tagja vagyok a júliusi, Romániai Európa-bajnokságra készülő junior válogatottnak - írta a Mosonmagyaróvári Kézilabda Klub weboldalán.
- Szimpatikus csapat a Motherson-Mosonmagyaróvár, ahol pontosan tudom, hogy profi munka folyik, így biztosan sokat fogok tanulni. Nagyon boldog voltam, amikor megkerestek, mert a számomra most ez a legjobb lehetőség. Fiatal játékosként tisztában vagyok azzal, hogy meg kell harcolnom a játékpercekért, de megpróbálom majd kihasználni a lehetőségéket. Sztankovics Kyra-val gyerekként Győrben játszottam együtt, Faragó Luca pedig a NEKA-ban volt a csapattársam, így lesznek ismerősök az MKC csapatában. Az otthonomhoz is közelebb leszek, tehát izgatottan, motiváltan várom a klubváltást. 
- A számomra nagy esemény volt ennek a kettő plusz egy éves szerződésnek az aláírása, egy a nemzetközi mezőnyben is eredményesen szereplő klubbal. Mosonmagyaróvárra a bajnoki és a válogatott elfoglaltságok miatt most nem tudtam elutazni, de a szüleim eljöttek hozzám és egy balatoni ebéd után írtam alá, ilyen „ünnepélyesen” a szerződésemet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában